Την επανεξέταση του σχετικού εντύπου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας είχε ζητήσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από τον περασμένο Σεπτέμβριο

Ένα απαραίτητο βήμα μπροστά έγινε σήμερα, καθώς έπαψε να αποτελεί κριτήριο αποκλεισμού από την αιμοδοσία ο σεξουαλικός προσανατολισμός των υποψήφιων αιμοδοτών.

Έτσι, αποτελεί παρελθόν το περιεχόμενο του εντύπου «ιστορικό αιμοδότη», με βάση το οποίο μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να γίνει κάποιος εθελοντής αιμοδότης, αν είχε έστω και μία… ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977!

Δείτε το παλιό έντυπο ιστορικού αιμοδότη:

Η κίνηση Πλεύρη

Την επανεξέταση του σχετικού εντύπου του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας είχε ζητήσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Την 1η Οκτωβρίου ο κ. Πλεύρης είχε δηλώσει ότι απέστειλε στις 24 Σεπτεμβρίου αίτημά του προς τον πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, για την τροποποίηση διατυπώσεων και φράσεων στο συγκεκριμένο έντυπο, «που δεν ανταποκρίνονται στα σημερινά ιατρικά δεδομένα», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά την περίπτωση του εντύπου ενημέρωσης, η οποία ανέφερε ότι όποιος έχει έστω και μία ομοφυλοφιλική σχέση από το 1977, δεν μπορεί αν είναι αιμοδότης, κάτι «που προφανώς χρήζει επανεξέτασης», όπως είχε τονίσει ο υπουργός Υγείας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr