Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αιθιοπία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους σε μέρος του Τιγκράι

Αιθιοπία – Ανθρωπιστικές οργανώσεις αναστέλλουν τις δραστηριότητές τους σε μέρος του Τιγκράι

Οι εικόνες που έρχονται από το Τιγκράι στην Αιθιοπία είναι αποκαρδιωτικές.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στο βορειοδυτικό τμήμα της επαρχίας Τιγκράι στην Αιθιοπία έπειτα από μια φονική αεροπορική επιδρομή εναντίον καταυλισμού εκτοπισμένων, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

«Οι ανθρωπιστικοί μας εταίροι ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών από πλήγματα drones», ανακοίνωσε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες του OCHA, η επίθεση, που εξαπολύθηκε την Παρασκευή γύρω στα μεσάνυκτα στην πόλη Ντεντεμπίτ, «προκάλεσε δεκάδες θύματα μεταξύ των αμάχων, ανάμεσά τους και νεκρούς».

56 νεκροί

Οι αντάρτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι (TPLF) κατηγόρησαν χθες Σάββατο τον ομοσπονδιακό στρατό της Αιθιοπίας ότι εξαπέλυσε την αιματηρή αυτή επίθεση, η οποία, όπως κατήγγειλαν, κόστισε τη ζωή σε 56 ανθρώπους.

Οι καταγγελίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, ενώ αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Αιθιοπίας δεν έχουν απαντήσει στα αιτήματα του AFP για σχολιασμό. Η πρόσβαση στο Τιγκράι είναι περιορισμένη και οι τηλεπικοινωνίες παραμένουν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με το ΟCHA, η απουσία παραδόσεων ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως ιατρικών υλικών και καυσίμων, «διαταράσσει σοβαρά την περίθαλψη των τραυματιών και οδηγεί σε σχεδόν πλήρη κατάρρευση το σύστημα υγείας του Τιγκράι».

«Η εντατικοποίηση των αεροπορικών επιδρομών προκαλεί ανησυχία και ζητάμε μία ακόμη φορά από όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δίκαιου», τόνισε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024