Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς ο Κουτίνιο από σούπερ σταρ έγινε πρόβλημα 150.000.000 ευρώ

Πώς ο Κουτίνιο από σούπερ σταρ έγινε πρόβλημα 150.000.000 ευρώ

Από τα «όργια» στη Λίβερπουλ και την εξωπραγματική μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα, ψάχνοντας ομάδα για να πάρει λεπτά συμμετοχής… Ο Φιλίπε Κουτίνιο είναι πλέον ποδοσφαιριστής της Άστον Βίλα όπου θα προσπαθήσει να βρει τον παλιό, καλό του εαυτό…

Το «μπαμ» του χειμώνα από την Άστον Βίλα! Μέσα σε μόλις λίγες ώρες, οι «χωριάτες» κατάφεραν να τελειώσουν τα πάντα και να φτάσουν σε συμφωνία με την Μπαρτσελόνα για τον δανεισμό του Φιλίπε Κουτίνιο έως και το καλοκαίρι!

Ο Βραζιλιάνος σταρ έδωσε το «πράσινο» φως και έγινε επίσημα ποδοσφαιριστής της Βίλα, η οποία κατάφερε να «κερδίσει» και μία προαιρετική ρήτρα 35 εκατομμυρίων ευρώ, την οποία θα μπορέσει να ενεργοποιήσει το καλοκαίρι σε περίπτωση που οι εμφανίσεις του 29χρονου ικανοποιήσουν.

Μία μεταγραφή που έχει προκαλέσει αίσθηση στον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Τέτοιες ημέρες πριν από ακριβώς τέσσερα χρόνια, οι «μπλαουγκράνα» ανακοίνωναν την απόκτηση του από τη Λίβερπουλ, με ένα ποσό που ξεπερνούσε τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Λίγους μήνες μετά την ιστορική αποχώρηση του Νεϊμάρ με τα 222 εκατομμύρια, η Μπαρτσελόνα δαπάνησε 150+ εκατομμύρια για χάρη του Βραζιλιάνου σούπερ σταρ που έβγαζε μάτια με τη Λίβερπουλ.

Μία μεταγραφική κίνηση, που με βάση τη λογική, τα νούμερα και τις ποδοσφαιρικές ικανότητες του Κουτίνιο, έμοιαζε ιδανική για όλες τις πλευρές. Και φυσικά, ακόμα και για τη Λίβερπουλ, η οποία με τα συγκεκριμένα χρήματα πρόσθεσε στο ρόστερ της τους Φαν Ντάικ και Άλισον.

Η ιστορία ωστόσο έγραψε… αλλιώς για την Μπαρτσελόνα και τον Κουτίνιο. Η ακριβότερη μεταγραφή, αποδείχθηκε και η πιο αποτυχημένη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου (μαζί με του Ντεμπελέ).

Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ο Κουτίνιο αγωνίστηκε συνολικά με την Μπαρτσελόνα 106 φορές, σκόραρε 25 γκολ, είχε 14 ασίστ και κατέκτησε πέντε τίτλους.

Ενθαρρυντικό ξεκίνημα

Καλύτερο από ότι φανταζόταν, ήταν το ξεκίνημα του στο «Καμπ Νόου». Στο πρώτο του εξάμηνο, από τον Γενάρη του 2018, μέχρι και τον Μάιο, ο Κουτίνιο κατάφερε να δείξει τις αρετές του, καταγράφοντας πολύ καλά νούμερα, με μερικές εξαιρετικές εμφανίσεις.

Στις 22 του συμμετοχές σε αυτό το διάστημα, ο Βραζιλιάνος σκόραρε 9 φορές και είχε ακόμα 7 ασίστ. Για να καταλάβει κανείς, σε αυτό το διάστημα είχε το 1/3 των συνολικών του αριθμών με τους «μπλαουγκράνα»!

Και στο τέλος της σεζόν, πανηγύρισε το νταμπλ με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η αρχή της πτώσης και ο δανεισμός στην Μπάγερν

Παρότι και η δεύτερη σεζόν ξεκίνησε καλά και με γκολ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη με 5-1 στο «Καμπ Νόου», η απόδοση του Κουτίνιο άρχισε να πέφτει αισθητά. Εκτός τόπου και χρόνου, με σχεδόν μηδαμινή στις επιθέσεις των «μπλαουγκράνα».

Στις αρχές του 2019, ο Βραζιλιάνος βγήκε από το αρχικό σχήμα του Βαλβέρδε και μάλιστα τότε βγήκαν και οι πρώτες φήμες περί αποχώρησης, έναν μόλις χρόνο μετά τη μεταγραφή του στην Μπαρτσελόνα. Οι τραγικές του εμφανίσεις στο δεύτερο μισό ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς λίγο πριν την έναρξη της σεζόν 2019/20, η Μπαρτσελόνα τον παραχώρησε στην Μπάγερν με τη μορφή δανεισμού.

«Ανεβασμένος» αλλά…

Στην Μπάγερν ο Κουτίνιο έδειξε ένα μέρος του καλού του εαυτού. Φυσικά, όχι εκείνο που είχε δείξει στη Λίβερπουλ, ωστόσο οι εμφανίσεις του στη Γερμανία δεν ήταν σε καμία περίπτωση σαν αυτές που έκανε με την Μπαρτσελόνα, μετά το πρώτο του εξάμηνο στη Βαρκελώνη.

Συνολικά κατέγραψε με τους Βαυαρούς 11 γκολ και 9 ασίστ σε 38 συμμετοχές και κατέκτησε το τρεμπλ. Η Μπάγερν ωστόσο αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει τη ρήτρα των 45 εκατομμυρίων, αφήνοντας τον Βραζιλιάνο να επιστρέψει στη Βαρκελώνη

«Πλήγωσε» και… ντρόπιασε την Μπαρτσελόνα

Σε αυτόν τον χρόνο που αγωνίστηκε στην Μπάγερν, ο Κουτίνιο κατάφερε να πραγματοποιήσει μερικές αξιοσημείωτες εμφανίσεις. Ωστόσο όλοι θυμούνται το πέρασμα του από το Μόναχο, λόγω της συμμετοχής του στο ιστορικό 8-2 της Μπάγερν με την Μπαρτσελόνα.

Διότι, σε εκείνο το παιχνίδι ο Βραζιλιάνος έδωσε το «παρών» και μάλιστα κατέφερε να σκοράρει δύο φορές απέναντι στην ομάδα όπου άνηκε! Το καλύτερο του παιχνίδι σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ο Κουτίνιο το έκανε κόντρα στην Μπαρτσελόνα! Τραγική ειρωνία…

Η επιστροφή, ο τραυματισμός και το οριστικό φινάλε

Αφού ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στην Μπάγερν, ο Κουτίνιο επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα με σκοπό να δικαιώσει τους «μπλαουγκράνα» για τα 150+ εκατομμύρια που δαπάνησαν τον χειμώνα του 2018.

Και μάλιστα οι πρώτες του εμφανίσεις από την περασμένη σεζόν, έδειξαν μια βελτίωση. Ωστόσο η σεζόν του Κουτίνιο τελείωσε άδοξα τον Νοέμβριο, όταν και τραυματίστηκε στο γόνατο.

Ο 29χρονος επέστρεψε φέτος στα μέσα του Σεπτεμβρίου στην αγωνιστική δράση. Ωστόσο το τέλος του από την Μπαρτσελόνα φαινόταν… Ούτε ο ερχομός του Τσάβι δεν άλλαξε την απόφαση που είχαν πάρει οι «μπλαουγκράνα», καθώς ο Κουτίνιο είχε και το μεγαλύτερο συμβόλαιο της ομάδας μέχρι και σήμερα.

Πλέον, μετά από τέσσερα χρόνια, ο Βραζιλιάνος θα αγωνίζεται και πάλι στα γήπεδα της Premier League όπου μάγεψε. Μπορεί να μην επιστρέφει στη Λίβερπουλ, ωστόσο στην Άστον Βίλα θα βρει έναν φίλο, τον Στίβεν Τζέραρντ  ο οποίος είχε καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς με δικό του τηλεφώνημα έπεισε τον Κουτίνιο να πει το «ναι».

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024