Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όμικρον - Τα περισσότερα σχολεία στη Νάπολη δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα, αλλά στο τέλος του μήνα

Όμικρον – Τα περισσότερα σχολεία στη Νάπολη δεν θα ανοίξουν τη Δευτέρα, αλλά στο τέλος του μήνα

Bάσει των μέχρι τώρα αποφάσεων της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, σε όλη την υπόλοιπη Ιταλία τα σχολεία πρόκειται να ξαναλειτουργήσουν στις 10 του μηνός, με αυξημένα μέτρα πρόληψης

Ο περιφερειάρχης της ευρύτερης περιοχής της Νάπολης, Βιντσέντσο Ντε Λούκα, ανακοίνωσε ότι τα περισσότερα σχολεία στην Καμπανία δεν πρόκειται να ανοίξουν τη Δευτέρα (όπως στην υπόλοιπη Ιταλία), αλλά στο τέλος του μήνα.

«Εκτιμώ ότι δεν θα ανοίξουμε τη Δευτέρα. Εργαζόμαστε με στόχο τη μετάθεση της ημερομηνίας επιστροφής των παιδιών στα θρανία των δημοτικών και των γυμνασίων για το τέλος του μήνα. Δεν υπάρχουν οι βασικές συνθήκες ασφαλείας για να τα ανοίξουμε τώρα, η κατάσταση είναι οριακή», δήλωσε ο Ντε Λούκα, καθώς η περιοχή της Νάπολης έχει πληγεί ιδιαίτερα από την έξαρση της πανδημίας, λόγω της παραλλαγής Όμικρον.

«Ζητώ από τους παιδίατρους και τις οικογένειες των παιδιών να μην αναπαυθούν τις ημέρες αυτές, αλλά να δοθεί νέα ώθηση στην εμβολιαστική εκστρατεία των παιδιών ηλικίας 5 με 11 ετών. Πρέπει να γίνει επιπλέον προσπάθεια, διότι μόνο το 10% των παιδιών αυτής της ηλικίας έχει εμβολιαστεί έως τώρα», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα τόνισε ότι η απόφασή του αυτή ελήφθη έπειτα από πολλές σχετικές εκκλήσεις δημάρχων και διευθυντών σχολείων της περιφέρειάς του.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει των μέχρι τώρα αποφάσεων της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, σε όλη την υπόλοιπη Ιταλία τα σχολεία πρόκειται να ξαναλειτουργήσουν στις 10 του μηνός, με αυξημένα μέτρα πρόληψης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024