Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αίγυπτος – Αυτοκτόνησε έφηβη επειδή την εκβίαζαν με πλαστές φωτογραφίες

Αίγυπτος – Αυτοκτόνησε έφηβη επειδή την εκβίαζαν με πλαστές φωτογραφίες

Η κοπέλα αρνήθηκε να βγει ραντεβού με ένα νεαρό άντρα και λίγο αργότερα κυκλοφόρησαν πλαστές φωτογραφίες της που την οδήγησαν στην αυτοκτονία

Δύο άντρες συνελήφθησαν από την αστυνομία σήμερα, έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές της Αιγύπτου, μετά την αυτοκτονία τον Δεκέμβριο μια 17χρονης, που την εκβίαζαν δημοσιεύοντας φωτογραφίες, τις οποίες ανέβασαν στο διαδίκτυο, μια υπόθεση που προκάλεσε σάλο στην Αίγυπτο.

Η Μπάσαντ Χάλεντ, μια μαθήτρια Λυκείου που ζούσε με την οικογένειά της σε ένα χωριό στη βόρεια Αίγυπτο, αυτοκτόνησε στις 23 Δεκεμβρίου με δηλητήριο. Όπως όλα δείχνουν οι δύο άνδρες την εκβίαζαν, αφότου αρνήθηκε να κάνει σχέση μαζί τους, ανέφερε ένας αξιωματούχος του γραφείου του γενικού εισαγγελέα, που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Σήμερα, το γραφείο του εισαγγελέα αποφάσισε να θέσει υπό κράτηση για τέσσερις ημέρες τους δύο άνδρες για να ερευνήσει τα φερόμενα γεγονότα «του εκβιασμού και της χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με έναν τρόπο που έβλαψε ένα άλλο πρόσωπο και προκάλεσε τον θάνατο μιας ανήλικης».

Οι φωτογραφίες της Χάλεντ που ανήρτησαν, που ήταν γυμνές σύμφωνα με αιγυπτιακά ΜΜΕ, κυκλοφόρησαν ευρέως στο διαδίκτυο και τις είδε ο πατέρας της και οι συμμαθήτριές της, σύμφωνα με τον υπεύθυνο και την αδελφή του θύματος.

«Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν με το σώμα κάποιας άλλης», διαβεβαίωσε ο πατέρας της 17χρονης, Χάλεντ Σαλαμπί, σε ένα τοπικό μέσο.

«Είναι η κόρη μου, τη γνωρίζω καλά και γνωρίζω τους τρόπους της», συμπλήρωσε.

Μια ιδιόχειρη επιστολή που άφησε η Μπάσαντ Χάλεντ στη μητέρα της προτού αυτοκτονήσει δημοσιεύτηκε από τα αιγυπτιακά ΜΜΕ. «Μαμά, ελπίζω να με πιστέψεις, δεν είμαι αυτό το κορίτσι, είναι φωτογραφίες που έχουν επεξεργαστεί, δεν αξίζω τα όσα συμβαίνουν», τονίζει.

Η αστυνομία συνέλαβε επίσης το έναν από τους καθηγητές της μαθήτριας, τον οποίο κατηγορεί ότι παρενόχλησε το κορίτσι μπροστά στις συμμαθήτριές της, παρουσιάζοντάς την ως την «νούμερο ένα τάση» στο διαδίκτυο.

Τα γεγονότα προκάλεσαν την οργή των χρηστών του διαδικτύου, που δημιούργησαν ένα hashtag με το οποίο ζητούσαν τη σύλληψη των υπευθύνων.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024