Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτεινή Παντζιά - Η υιοθεσία από την Αιθιοπία και η ζωή της με τον μικρό Άγγελο

Φωτεινή Παντζιά – Η υιοθεσία από την Αιθιοπία και η ζωή της με τον μικρό Άγγελο

Η Φωτεινή Παντζιά εξήγησε τον Γολγοθά της

Η Φωτεινή Παντζιά, γνωστή επιχειρηματίας στον χώρο της εστίασης, μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη για τον αγώνα που έκανε να υιοθετήσει ένα παιδάκι από την υιοθεσία.

«Στην Ελλάδα δεν ήταν καθόλου συνηθισμένο να μπορείς να υιοθετήσεις παιδί. Ευτυχώς υπάρχουν πλέον γύρω μας διαφορετικά είδη οικογένειας. Νιώθω ότι θα κάνω το γιο μου σπουδαίο παιδί γιατί έχει φίλους που έχουν ένα μπαμπά και μια μαμά, δύο μπαμπάδες, δύο μαμάδες, χωρισμένους γονείς, μαύρα παιδάκια, άσπρα παιδάκια, κίτρινα παιδάκια, παιδάκια ΑΜΕΑ. Όσο περισσότερα βλέπουν τα παιδιά μας τόσο περισσότερο τα θεωρούν κανονικά και είναι κανονικά» ανέφερε η ίδια για την ζωή της με τον μικρό Άγγελο και συνέχισε: «Σε ένα πάρτι ένα κοριτσάκι έδειξε τον Άγγελο και γέλασε και δεν φταίει καν το παιδί. Δεν μπορείς καν να του θυμώσεις».

Η Φωτεινή εξήγησε ότι έχει πια απαγορευτεί η υιοθεσία παιδιών από την Αιθιοπία, μπορείς μόνο από την Ουγκάντα. «Εμείς πήραμε τα τελευταία παιδιά από την Αιθιοπία και περάσαμε δύσκολα τότε. Είχαν εξαφανιστεί παιδιά από την Αμερική που υιοθετούσαν 50.000 παιδιά στην Αμερική και αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις υιοθεσίες. Χάθηκαν παιδιά από εμπόριο οργάνων. Εμάς μας ελέγχουν δύο φορές το χρόνο. Έπεσα πάνω στην αλλαγή νομοθεσίας, για πέντε μήνες δεν ήξερα τίποτα. Είναι παιδί που οι γονείς του μάλλον σκοτώθηκαν στον πόλεμο».

«Είναι ήρωας, ήρθε στην Ελλάδα, δεν είχε ξαναζήσει με λευκούς, δεν είχαμε δεθεί. Ο Άγγελος είναι 8, 5 ετών και ζει 3,5 χρόνια στην Ελλάδα. Με τα ελληνικά το πάλεψε και τα κατάφερε. Ο Άγγελος δεν θα πρέπει ποτέ να απολογείται για τη ζωή του. Κανένας δεν είναι δυστυχής όταν ξέρει την αλήθεια. Τα παιδιά ρωτάνε και ο Άγγελος απαντάει ότι είχα και άλλη μια μαμά που μάλλον δεν ζει τώρα και ήταν μαύρη. Η οικογένεια μου αγαπάει τον Άγγελο και εκείνος τους αγαπάει πολύ. Αγαπάει πολύ τον θείο του, κάνει διακοπές μαζί τους» ανέφερε η ίδια.

Η Φωτεινή αναφέρθηκε και στον τρόπο που μεγαλώνει τον μικρό Άγγελο: «Είναι μεγάλη ευθύνη να μεγαλώνουμε αγόρια. Μεγαλώνοντας σωστά αγόρια προστατεύουμε και τα κορίτσια μας.Έναν τέτοιο άνδρα θέλω να κάνω. Που θα πιστεύει στον εαυτό του, που πατάει στα πόδια του, είναι υγιής, που θα ξέρει να αγαπάει, να ξέρει να δίνεται και ας κάνει ότι θέλει στη ζωή του».

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024