Στον απόηχο της μεγάλης καταστροφής της βόρειας Εύβοιας, τα έργα υποδομής θεωρούνται αναγκαία. Ως τέτοιο χαρακτηρίζεται το νέο αλιευτικό καταφύγιο που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στην παραλία της Αγίας Άννας και βάση προγραμματισμού θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια

Ξεκινάνε οι εργασίες στην Αγία Άννα που αφορούν την κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου και μικρού λιμανιού.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, με συνεργάτες του και ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, επισκέφθηκαν σήμερα, την Παραλία Αγίας Άννας, με αφορμή την συμβασιοποίηση του έργου: «Μικρά Λιμενικά Έργα Παραλίας Αγίας Άννας Ν.Εύβοιας», το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 7.200.000 €, από το ΕΠΑΛ Αλιείας και Θάλασσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου – λιμενίσκου στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου του Αγ. Βασιλείου, στην Παραλία της Αγ. Άννας του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας.

Συγκεκριμένα προβλέπεται η κατασκευή:

• Προσήνεμου μόλου συνολικού μήκους 135 μ. Η εξωτερική θωράκισή του θα κατασκευαστεί από τεχνητούς ογκόλιθους από σκυρόδεμα τύπου «Acropode».

• Τεσσάρων παραλιακών κρηπιδωμάτων 17 μ., 4,5 μ., 22,75μ. και 52,15μ. αντίστοιχα.

• Ράμπας ανέλκυσης – καθέλκυσης σκαφών πλάτους 7,55 μ.

• Προβλήτας σχήματος “Γ” με τμήματα : α) μήκους 76,65 μ. και πλάτους 4,5μ. και β) μήκους 35,4 μ. και πλάτους 9 μ.

• Λιμενολεκάνης έκτασης 5,5 στρεμμ. περίπου, που θα έχει μέσο βάθος 7 μ. περίπου.

• Οδού προσπέλασης συνολικού μήκους 118 μ. και πλάτους 4,50 μ.

Μετά την αυτοψία στον χώρο, όπου θα στηθεί το εργοτάξιο την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Όταν στις αρχές του καλοκαιριού ολοκληρώσαμε τις μελέτες και εντάξαμε με 7,2 εκατομμύρια ευρώ στο ΕΠΑΛ Αλιείας και Θάλασσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το Αλιευτικό Καταφύγιο της Παραλίας Αγίας Άννας, ήταν ήδη ένα πολύ σημαντικό έργο.

Σήμερα, στον απόηχο της μεγάλης καταστροφής της βόρειας Εύβοιας, το έργο αυτό είναι πλέον μια απόλυτη ανάγκη για την ανασυγκρότηση του τόπου, τόσο ως άμεση δημόσια επένδυση, όσο και -κυριότερα- ως πεδίο ανάπτυξης και στήριξης ελπιδοφόρων κλάδων της τοπικής οικονομίας, όπως είναι η Αλιεία και ο Τουρισμός. Έχουμε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 24 μήνες και δουλεύουμε για την ταχεία και άρτια ολοκλήρωση!»

Ακολούθως, ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης δήλωσε: «Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, γιατί ξέθαψε από τα συρτάρια μια μελέτη ξεχασμένη από το 2008. Συνεργαστήκαμε εξαιρετικά, δουλέψαμε μαζί και ανακοινώνουμε σήμερα ότι ξεκινάει ένα έργο, που ήταν όνειρο ζωής για όλους. Το ζητούσαν όλοι, εδώ και 30 χρόνια. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά έργα, που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μετά τη μεγάλη καταστροφή του καλοκαιριού, γιατί μπορεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και άλλες προοπτικές για την τοπική μας οικονομία».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr