Η Εύβοια ήταν η περιοχή που «χτυπήθηκε» όσο λίγες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού. Κοινή μάχη δίνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί για να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Οι φωτιές στην Εύβοια κατέστρεψαν περιουσίες και σπίτια, έκαψαν χιλιάδες στρέμματα γης, μα πάνω από όλα, άλλαξαν τη ζωή των κατοίκων της περιοχής.

Όπως σημειώνει ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι δυσκολίες που προκλήθηκαν το καλοκαίρι από τις φωτιές επηρέασαν ιδιαίτερα τα παιδιά, που είχαν μεν απομακρυνθεί το κρίσιμο διάστημα από την περιοχή της Αγίας Άννας, αλλά επέστρεψαν σε ένα έρημο τοπίο και προσπαθούν να ανασυνταχθούν ψυχολογικά.

Η Mαρία Ντίμου, διευθύντρια του δημοτικού σχολείου στην Αγία Άννα μιλά για τα 32 παιδιά του δημοτικού και τα 18 του νηπιαγωγείου, που επέστρεψαν στην καθημερινότητα επιδεικνύοντας μεγάλες δυνάμεις. Η πολιτεία στάθηκε δίπλα στους κατοίκους από την πρώτη ημέρα επισημαίνει η κ. Ντίμου και εκείνο που προέχει είναι να δοθούν κίνητρα στις οικογένειες να παραμείνουν στον τόπο τους. Στην μικρή κοινότητα τους όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σαν μια οικογένεια.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Το έργο ενός δασκάλου είναι να ενημερώνει και να στηρίζει τα παιδιά για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες προσαρμογής, αλλά και να μάθουν πως να αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα στο μέλλον, σημειώνει η Μαρία Ντίμου.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr