Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Στην Ιταλία τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 68.000, με 140 θανάτους - Προσπάθεια να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά

Κοροναϊός – Στην Ιταλία τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 68.000, με 140 θανάτους – Προσπάθεια να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά

Ο περιφερειάρχης της Καμπανίας, με πρωτεύουσα τη Νάπολη, ζήτησε «να αποφασιστεί μια αναβολή τουλάχιστον 20 ημερών, ώστε να μειωθούν, στο μεταξύ, τα κρούσματα και να προχωρήσει η εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κοροναϊού ανέρχονται σε 68.052, ενώ 140 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Στη χώρα πραγματοποιήθηκαν 445.321 διαγνωστικά τεστ, το 15,2% από τα οποία προέκυψε θετικό.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 1.351 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 12.333. Οι περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα περιστατικά, σήμερα, είναι εκείνες με πρωτεύουσες το Μιλάνο, την Μπολόνια, την Φλωρεντία και τη Νάπολη.

Στο μεταξύ, μέχρι τώρα, η κυβέρνηση Ντράγκι δείχνει αποφασισμένη να μην αναβάλει την προγραμματισμένη επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, μετά τις 7 Ιανουαρίου και μέχρι τις 10 του μηνός. Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, όμως, περιφερειάρχης της Καμπανίας, με πρωτεύουσα τη Νάπολη, ζήτησε «να αποφασιστεί μια αναβολή τουλάχιστον 20 ημερών, ώστε να μειωθούν, στο μεταξύ, τα κρούσματα και να προχωρήσει η εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών». Πολλά θα εξαρτηθούν, βέβαια, και από τα επιδημιολογικά στοιχεία των δύο επόμενων ημερών.

O υφυπουργός υγείας, Αντρέα Κόστα, από την πλευρά του, προέβλεψε ότι «στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης θα μπορέσει να αποφασιστεί η βαθμιαία επέκταση του ‘σούπερ πράσινου’ πάσου εμβολιασμένου σε όλες τις κατηγορίες εργαζομένων».

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον Ιταλό υφυπουργό Υγείας, «θα πεισθεί μέρος των 5,5 εκατομμυρίων πολιτών που ακόμη δεν έχει εμβολιαστεί, να λάβει την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κοροναϊού».

«Πρέπει να λύσουμε μια σειρά από αντιφάσεις. Δεν μπορεί να ζητάμε το πράσινο πάσο στους πελάτες στα καφέ μπαρ, και να μην είναι υποχρεωμένοι να το διαθέτουν οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοί τους», δήλωσε ο Αντρέα Κόστα στη δημόσια τηλεόραση της Rai.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024