Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΕΚΑΒ - Πόσο αυξήθηκαν οι διακομιδές μετά τις γιορτές

ΕΚΑΒ – Πόσο αυξήθηκαν οι διακομιδές μετά τις γιορτές

Ο πρόεδρος των εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος εξήγησε ότι έχουν αυξηθεί οι διακομιδές, ενώ μίλησε και για τους συναδέλφους του που είναι σε αναστολή.

Η παραλλαγή Όμικρον όχι μόνο έχει σημάνει την εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων του κοροναϊού, αλλά και τη μεγάλη αύξηση των διακομιδών που χρειάζεται να κάνει το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία.

Ο  Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, είπε στην εκπομπή «Από τις 6» στην ΕΡΤ ότι σε 1.100 αυξήθηκαν οι διακομιδές με το ΕΚΑΒ, ενώ στην Αττική από 80 περιστατικά το 24ωρο έφτασαν τα 200 μετά τις γιορτές.

«Κυρίως καλούν το 166 άτομα που έχουν πολλές ημέρες πυρετό. Διαθέτουμε 55 ασθενοφόρα στα επείγοντα πρωί – απόγευμα στην Αττική και 35 τη νύχτα όπου είναι πιο δύσκολη η κατάσταση. Μετά από κάθε μεταφορά ακολουθεί απολύμανση, διαδικασία χρονοβόρα που προκαλεί καθυστερήσεις», πρόσθεσε ο κ. Μαθιόπουλος.

Για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους

Για συναδέλφους ανεμβολίαστους που είναι σε αναστολή και από τα τέλη Μαρτίου κινδυνεύουν να μείνουν εκτός εργασίας ο Γιώργος Μαθιόπουλος τόνισε:

«Ήδη έχουν προσφέρει στο πρώτο κύμα και είναι απαράδεκτο να απολυθούν. Πρέπει όμως να εμβολιαστούν όλοι, κυρίως οι συνάδελφοι. Λίγοι είναι οι ανεμβολίαστοι στην Αττική, περίπου στο 3%», είπε, καταλήγοντας: «Πρέπει να τους έχουμε δίπλα μας γιατί τους χρειαζόμαστε. Δεν ξέρω για ποιους λόγους δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο».

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024