Πασχάλης – Το μεγάλο έπαθλο από τη Eurovision είναι ότι όλοι ακόμα και σήμερα θυμούνται το «Μάθημα Σολφέζ»
Ο Πασχάλης αναφέρθηκε στη Eurovision του 1977, όταν εκείνος μαζί με τους Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μαριάννα Τόλη και Μπέσσυ Αργυράκη ανέβηκαν στην σκηνή και ερμήνευσαν το αγαπημένο τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ»
Ο Πασχάλης έκανε ένα flashback στις καθοριστικές στιγμές της ζωής και της καριέρας του.
Ο Πασχάλης αναφέρθηκε στη Eurovision του 1977, όταν εκείνος μαζί με τους Ρόμπερτ Ουίλιαμς, Μαριάννα Τόλη και Μπέσσυ Αργυράκη ανέβηκαν στην σκηνή και ερμήνευσαν το αγαπημένο τραγούδι «Μάθημα Σολφέζ».
«Δουλέψαμε πολύ σκληρά στη Eurovision, αλλά το αποτέλεσμα μας αδίκησε. Μόλις ανεβήκαμε στη σκηνή, ο ήχος κατέβηκε στο 60%. Όταν μας έστησαν στη σκηνή έβαλαν τον Ρόμπερτ πιο μακριά από το συμφωνημένο και ο σχολιαστής είπε ‘ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς και οι άλλοι. Το μεγάλο έπαθλο από τη Eurovision είναι ότι όλοι ακόμα και σήμερα θυμούνται το “Μάθημα Σολφέζ”».
Ο Πασχάλης αποκάλυψε και την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Σχολείο»: «Όταν το έγραψα έτρεξα στη γειτονιά μου, συνάντησα τη φίλη μου την Αλίκη. Της το τραγούδησα και ενθουσιάστηκε, μου είπε να το κάνω δίσκο. Δεν είχα καμία σχέση με τους δίσκους, ήμουν ένας μπογιατζής που έβαφε αυτοκίνητα. Ήταν το πρώτο τραγούδι που έγραψα και η πρώτη ακροάτρια ήταν η Αλίκη».
Φυσικά ο Πασχάλης αναφέρθηκε και στις εκδηλώσεις θαυμασμού που έχει δεχτεί.
«Ντράπηκα να υπογράψω στο στήθος της θαυμάστριας που μου το ζήτησε, αλλά προθυμοποιήθηκε ο κιθαρίστας. Σε μία συναυλία μου θαυμάστρια μου ζητούσε επίμονα το τηλέφωνό μου, ανέβηκε η Αλίκη (η σύζυγός του) στην σκηνή και την πέταξε κάτω».
«Η Αλίκη είναι ο άνθρωπος που με προσέχει, όχι γιατί είμαι ατίθασος, αλλά γιατί ως καλλιτέχνης είμαι ανασφαλής. Η Αλίκη είναι η σύντροφός μου κι εκείνη που με προσέχει, είτε σας αρέσει είτε όχι!», είπε ο καλλιτέχνης.
- To απόγευμα της Τετάρτης, μόνο το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει νύχτα – Πώς γίνεται;
- Ναύπλιο: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και πήρε σβάρνα τραπεζοκαθίσματα σε πιτσαρία
- Ντόλι Πάρτον: Η θρυλική πορεία της σε μιούζικαλ στο Μπρόντγουεϊ
- «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Βελόπουλος: Kατέθεσε μήνυση στο ΑΠ για τις δηλώσεις Γεωργιάδη περί χρηματισμού Τσίπρα
- Αρθροπλαστική Επιφανείας Ισχίου: Η λύση που επιτρέπει στους δραστήριους ασθενείς να παραμείνουν σε κίνηση
- Ριβάλντο για Μέσι: «Τι να πει κανείς… είναι απίστευτος!» (pic)
- Τραμπ από τη σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Η εκεχειρία με το Ιράν έχει λήξει» – Σταματά τις εμπορικές σχέσεις με την Ισπανία
- «Η γη της ελιάς»: Απόψε το μεγάλο φινάλε στο MEGA
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442