Κοροναϊός – Στην «καρδιά» του επιχειρησιακού κέντρου του ΕΚΑΒ – Συγκλονίζουν οι διασώστες
«Αγχωνόμαστε περισσότερο για τον κόσμο. Γι’ αυτό που θα αντιμετωπίσουμε, για τον τρόμο που θα αισθάνεται. Φεύγουν, χαιρετούν τους δικούς τους», λέει μία διασώστρια.
Η ήδη επιφορτισμένη δουλειά δουλειά των εργαζομένων του ΕΚΑΒ την περίοδο της πανδημίας ενισχύθηκε περισσότερο καθώς ο κοροναϊός ενέτεινε την αγωνία τους για τη διάσωση ασθενών.
Η ΕΡΤ βρέθηκε στο επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ και συνομίλησε με εργαζόμενους του 166.
«Αγχωνόμαστε περισσότερο για τον κόσμο. Γι’ αυτό που θα αντιμετωπίσουμε, για τον τρόμο που θα αισθάνεται. Φεύγουν, χαιρετούν τους δικούς τους», λέει μία διασώστρια.
Συγκλονίζουν οι περιγραφές τους για τις αντιδράσεις των ασθενών με covid που καλούνται να τους μεταφέρουν σε νοσοκομεία.
«Κληθήκαμε να πάμε σε μία κοπέλα 22 ετών. Μου έχει μείνει η εικόνα που έκλαιγε και δεν μου άφηνε το χέρι, να την βοηθήσω. Ήθελε να είμαι συνέχεια δίπλα της. Μου έλεγε “θα προλάβω να φτάσω στο νοσοκομείο;”», θυμάται άλλος διασώστης.
Οι ασυρματιστές του ΕΚΑΒ παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την πορεία των ασθενοφόρων καθώς όπως λένε με τον κορονοϊό η κατάσταση έχει γίνει απελπιστική.
- Αττική: Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν 14 κιλά κάνναβης και δύο κιλά κοκαΐνης
- Τι λέει ο Δήμος Βριλησσίων για την ανατροπή απορριμματοφόρου του Δήμου στην περιφερειακή Αιγάλεω
- Πολωνία-Ιταλία: Η Βαρσοβία και η Ρώμη λένε ότι δεν θα συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ
- Για μόνιμη λύση στην υδροδότηση της Αίγινας μέσα στον Φεβρουάριο κάνει λόγο ο Υφυπουργός Εσωτερικών
- Ναρκωτικά: Νεαρός συνελήφθη στο «Ελ. Βενιζέλος» με πάνω από οκτώ κιλά κάνναβη στην κατοχή του
- Η Νέα Αριστερά στο πλευρό των αγροτών: Όχι στην εγκατάλειψη της ελληνικής υπαίθρου

