Βρετανία – Η ρυθμιστική αρχή ενέκρινε το χάπι της Pfizer
Για ασθενείς άνω των 18 ετών
Η Βρετανία ενέκρινε το χάπι της εταιρείας Pfizer κατά της Covid-19 για ασθενείς άνω των 18 ετών με ελαφρά έως μέτρια συμπτώματα και οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου.
Η έγκριση δίνεται την ώρα που η χώρα πασχίζει να κτίσει την άμυνά της εν μέσω της εκτίναξης του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19.
Με βάση επίσημα στοιχεία, το χάπι της Pfizer, το Paxlovid, έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά του όταν λαμβάνεται στα πρώτα στάδια της νόσου, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA), συνιστώντας την χρήση του σκευάσματος εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.
Η Pfizer ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι το Paxlovid έδειξε αποτελεσματικότητα 90% στην πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων ασθενών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή Ομικρον.
«Εχουμε τώρα ένα ακόμη αντιιικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της Covid-19 που μπορούν να ληφθούν από το στόμα και όχι ενδοφλέβια. Αυτό σημαίνει ότι η χορήγησή του μπορεί να γίνεται εκτός νοσοκομειακού πλαισίου», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της MHRA.
Πηγή: ΑΠΕ
- Παιδιά και social media: Οι Βρυξέλλες ανακοινώνουν ότι το app της ΕΕ για την επαλήθευση ηλικίας είναι έτοιμο
- Η Νέα Γενιά Ρολογιών της Rolex για το 2026
- Κατσανιώτης για Λαζαρίδη: Ο καθένας κρίνεται από τη δημόσια παρουσία και τον δημόσιο λόγο του – Τι είπε για Σαμαρά
- Θάνατος Μαραντόνα: Ξεκίνησε ξανά η δίκη – «Ανεπαρκής και πρόχειρη» η νοσηλεία του σύμφωνα με τον Εισαγγελέα
- Πικάσο εκατομμυρίων για 100 ευρώ: Στον υπερτυχερό Aρί Χονταρά ο πίνακας – Η αστεία αντίδραση του
- Ζαχαριάδης: Σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα ο κ. Λαζαρίδης θα είχε παραιτηθεί – Ώριμες οι συνθήκες για πρόταση δυσπιστίας
- Bring the Spring OFFERS
- Ο αποκλεισμός της Μπαρτσελόνα ήταν συνειδητός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442