Ο μέσος καταναλωτής στις ΗΠΑ χρεώθηκε με περισσότερα από 1.200 δολάρια

Οι περισσότεροι στις ΗΠΑ μπήκαν στο πνεύμα Χριστουγέννων φέτος ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι ξόδεψαν περισσότερα από όσα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά.

Σύμφωνα με έρευνα της LendingTree, που δημοσιεύει το CNBC, ο μέσος Αμερικανός χρεώθηκε φέτος κατά μέσο όρο με 1.249 δολάρια για να αγοράσει δώρα, εισιτήρια, ή να πληρώσει για εορταστικά γεύματα.

Η έρευνα καταδεικνύει επίσης ότι οι περισσότεροι έβαλαν το χρέος στις πιστωτικές τους κάρτες, αν και για πρώτη φορά, σχεδόν το 40% των Αμερικανών χρησιμοποίησε το λεγόμενο «buy now, pay later».

«Αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα»

Η τάση «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» κερδίζει συνεχώς έδαφος, ευνοούμενη από την αύξηση των διαδικτυακών αγορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, μελέτες δείχνουν ότι η αγορά με δόσεις θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να ξοδέψουν περισσότερα από όσα μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

Παρόλο που αυτά τα προγράμματα επιτρέπουν στους αγοραστές να χωρίσουν τις αγορές τους σε ίσες πληρωμές, συχνά άτοκες, μπορεί να υπάρχουν χρεώσεις καθυστέρησης, αναβαλλόμενοι τόκοι ή άλλες κυρώσεις εάν χάσετε μια πληρωμή.

Οι πιστωτικές κάρτες , από την άλλη πλευρά, είναι ένας από τους πιο ακριβούς τρόπους δανεισμού, με επιτόκια άνω του 16%, κατά μέσο όρο.

Μέχρι το τέλος της εορταστικής περιόδου, οι Αμερικανοί βρίσκονται σε καλό δρόμο να έχουν 70 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο σε χρέη πιστωτικών καρτών και τα υπόλοιπα αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο το 2022 καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να αυξάνουν τις δαπάνες τους, σύμφωνα με ξεχωριστή πρόβλεψη της TransUnion.

Αυτή τη φορά, η αποπληρωμή του χρέους θα είναι μια πρόκληση, είπαν οι περισσότεροι. Στην πραγματικότητα, το 82% όσων έχουν χρέη εορτών δεν θα το εξοφλήσουν μέσα σε ένα μήνα, διαπίστωσε η LendingTree, παρά τις υπερβολικά υψηλές χρεώσεις τόκων.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr