Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Google Chrome - Οργισμένοι χρήστες του Incognito Mode θα ανακρίνουν το αφεντικό της Alphabet

Google Chrome – Οργισμένοι χρήστες του Incognito Mode θα ανακρίνουν το αφεντικό της Alphabet

Σύμφωνα με αγωγή που υπέβαλαν χρήστες το 2020, η λειτουργία «ανώνυμης περιήγησης» είναι στην πραγματικότητα παραπλανητική.

Οι χρήστες που προσέφυγαν κατά της Google για παρακολούθηση της δραστηριότητάς τους ενώ χρησιμοποιούσαν τη λειτουργία «Incognito Mode» στο Google Chrοme δικαιούνται να λάβουν απαντήσεις από τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Σούνταρ Πιτσάι, έκρινε αμερικανικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με την αγωγή που υπέβαλαν χρήστες το 2020, η λειτουργία «ανώνυμης περιήγησης» είναι στην πραγματικότητα παραπλανητική, αφού η Google συνεχίζει να συλλέγει δεδομένα για τους δικτυακούς τόπους που επισκέπτεται ο χρήστης.

Η Alphabet, μητρική εταιρεία της Google, υποστηρίζει από την πλευρά της ότι έχει καταστήσει σαφές πως η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης απλά αποτρέπει την αποθήκευση δεδομένων περιήγησης στον υπολογιστή του χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Σκανδαλώδεις αποκαλύψεις για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων από την Amazon

Την Τρίτη, ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια επιβάλει στον Πιτσάι να απαντήσει σε ερωτήσεις των εναγόντων σε ακρόαση που μπορεί να διαρκέσει μέχρι δύο ώρες, αναφέρει το Reuters.

O Σούνταρ Πιτσάι καηγορείται πως γνώριζε ότι το Incognito Mode θα μπορούσε να θεωρηθεί παραπλανητικό (Reuters)

Η δικαστής έκανε δεκτό τον ισχυρισμό των εναγόντων ότι ο Πιτσάι έχει «προσωπική γνώση» του ζητήματος. Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο τον Σεπτέμβριο, στελέχη της Google είχαν επισημάνει στον Πιτσάι ότι θα ήταν προβληματικό να παρουσιαστεί το Incognito Mode ως «ανώνυμο». Ο διευθύνων σύμβουλος απέρριψε την προειδοποίηση επειδή δεν ήθελε το incognito mode να βρεθεί «στο στόχαστρο» επικρίσεων.

O εκπρόσωπος της Google Χοσέ Καστανέντα δήλωσε στο Reuters πως το αίτημα των χρηστών για «ανάκριση» του Πιτσάι είναι «αδικαιολόγητο και υπερβολικό».

Η ημερομηνία της ακρόασης δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024