Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραζιλία - Ο Μπολσονάρο δεν θα εμβολιάσει την 11χρονη κόρη του - Συνεχίζει να προκαλεί

Βραζιλία – Ο Μπολσονάρο δεν θα εμβολιάσει την 11χρονη κόρη του – Συνεχίζει να προκαλεί

Οταν ο αρμόδιος εποπτικός φορέας της Βραζιλίας ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών, ο κ. Μπολσονάρο προκάλεσε σάλο, δηλώνοντας πως ήθελε να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των στελεχών της που υπέγραψαν την απόφαση αυτή.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, ο Ζαΐχ Μπολσονάρο, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι δεν πρόκειται να εμβολιάσει την εντεκάχρονη κόρη του κατά της COVID-19.

Απορριπτική στάση

Ο κ. Μπολσονάρο συνεχίζει να τηρεί απορριπτική στάση έναντι της ανοσοποίησης, η οποία πυροδοτεί επικρίσεις από ειδικούς σε ζητήματα δημόσιας υγείας και, εν μέρει τουλάχιστον, συμβάλλει στην ελεύθερη πτώση της δημοτικότητάς του.

Ο αρχηγός του κράτους πρόσθεσε πως ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησής του, ο Μαρσέλου Κεϊρόγκα, θα παρουσιάσει την 5η Ιανουαρίου τον τρόπο με τον οποίο η Βραζιλία θα εμβολιάσει τα παιδιά 5-11 ετών, κάτι που ενέκρινε ο αρμόδιος εποπτικός φορέας νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

«Τα παιδιά δεν πεθαίνουν κατά τρόπο που να δικαιολογεί εμβόλιο για τα παιδιά», είπε, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στη νότια πολιτεία Σάντα Καταρίνα.

Το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών προκαλεί πολεμική στη Βραζιλία, όπου οι πιο σκληροπυρηνικοί οπαδοί του προέδρου εναντιώνονται με σφοδρότητα στο μέτρο, μολονότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ των εμβολίων.

Δέχονται απειλές

Τον Οκτώβριο η ANVISA, ο αρμόδιος εποπτικός φορέας, κατήγγειλε ότι στελέχη της δέχονται απειλές κατά της ζωής τους εξαιτίας του ζητήματος.

Οταν ενέκρινε τον εμβολιασμό των παιδιών 5-11 ετών, ο κ. Μπολσονάρο προκάλεσε σάλο, δηλώνοντας πως ήθελε να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των στελεχών της που υπέγραψαν την απόφαση αυτή.

Την 23η Δεκεμβρίου, ο κ. Κεϊρόγκα κλιμάκωσε τη διένεξη της κυβέρνησης με τον εποπτικό φορέα, κρίνοντας ότι ο αριθμός των θανάτων παιδιών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη χορήγηση άδειας επείγουσας χρήσης των εμβολίων για αυτήν την ηλικιακή κατηγορία.

Κατόπιν, ανήγγειλε πως για την ανοσοποίηση των παιδιών έναντι της νόσου που προκαλεί ο νέος κοροναϊός θα απαιτείται ιατρική συνταγή – ιδέα που αντέκρουσαν αμέσως πολιτειακοί υπουργοί Υγείας.

«Εχω μιλήσει με τον Κεϊρόγκα γι’ αυτό. Την 5η (σ.σ. Ιανουαρίου 2022), θα δημοσιοποιήσει οδηγία για το πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός των παιδιών», ανέφερε ο πρόεδρος.

Δεν έχει σκοπό να εμβολιαστεί

«Ελπίζω να μην ανακατευτούν οι δικαστές. Το ελπίζω. Διότι η κόρη μου δεν πρόκειται να εμβολιαστεί, ας μου επιτραπεί να το ξεκαθαρίσω» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα του βραζιλιάνικου κράτους, στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχουν πεθάνει 301 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κοροναϊού μέχρι σήμερα.

Ο ίδιος ο Ζαΐχ Μπολσονάρο έχει πει πως δεν έχει σκοπό να εμβολιαστεί και έχει θέσει επανειλημμένα υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της COVID-19.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024