Τουρκία – Ο Τσαβούσογλου έκανε το… λάθος να ζητήσει συνομιλίες με τον Χαφτάρ
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε ότι η χώρα του προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Χαφτάρ και να συνομιλήσει μαζί του. Ποια ήταν η αντίδραση του λίβυου στρατάρχη...
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να εισαχθούν ως πρώτο βήμα για τις εκλογές στη Λιβύη, μεταδίδει η λιβυκή ιστοσελίδα eanlibya.
Τον αγνόησε…
Υποστήριξε, επίσης, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες Δευτέρα στην Αγκυρα, σχετικά με την αξιολόγηση των δραστηριοτήτων του 2021, ότι η χώρα του δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης.
Ο ίδιος επισήμανε ότι η Τουρκία προστατεύει τα λιβυκά εδάφη και πως ο επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Χαλίφα Χαφτάρ, είναι αυτός που ξεκίνησε τον πόλεμο και όλοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στη χώρα.
Ο Τσαβούσογλου πρόσθεσε ότι η χώρα του προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Χαφτάρ και να συνομιλήσει μαζί του, αλλά η θέση του ήταν αρνητική, τον αγνόησε αφού δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον ίδιο.
Κινήσεις εξομάλυνσης
Ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η Τουρκία ασχολήθηκε με τη διεθνώς αναγνωρισμένη νόμιμη κυβέρνηση και δεν έδειξε καμία διάκριση στην αντιμετώπιση των Λίβυων.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υπογράμμισε ότι η χώρα του είχε κάνει σημαντικά βήματα για την εξομάλυνση των σχέσεων με τα κράτη του Κόλπου και την Αίγυπτο και είχε αυξήσει την επικοινωνία της με όλες τις ομάδες στη Λιβύη, όπως το έθεσε, καταλήγει το λιβυκό δημοσίευμα.
- Σχέσεις: Η μία συνήθεια που έχουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια
- Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ λένε ότι έπληξαν «90 στόχους» στο Ιράν
- Εξετάζεται παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Γαλλία και Μαρόκο είχαν αναμετρηθεί και στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο
- Συνταγή: Παπουτσάκια με κολοκύθια και κιμά
- Ο κανιβαλισμός – κυριολεκτικά – κάνει κακό στην υγεία
- Copernicus: Ο Ιούνιος του 2026 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί στη δυτική Ευρώπη – Η δυσοίωνη πρόβλεψη
- Καιρός: Πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες – Έως 34 βαθμούς η θερμοκρασία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442