Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σιντική-Πάγκος Αλληλεγγύης για άπορες οικογένειες

Σιντική-Πάγκος Αλληλεγγύης για άπορες οικογένειες

Αυξάνεται ο πληθυσμός των άπορων οικογενειών στο Δήμο Σιντικής, με την Δημοτική Αρχή να στρέφεται στους ευαισθητοποιημένους δημότες για να αντεπεξέλθει των αναγκών, συγκεντρώνοντας τρόφιμα

Στις Άγιες ημέρες που διανύουμε, το αίσθημα της αγάπης προς τους συνανθρώπους μας και της υποστήριξης σε ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες οφείλει να είναι ακόμα περισσότερο ορατό. Στο πνεύμα των ημερών, με πρωτοβουλία του Δήμου Σιντικής, θα στηθεί «Πάγκος Αλληλεγγύης» στις λαϊκές αγορές της Ροδοπόλεως την Τετάρτη (29/12) και του Σιδηροκάστρου την Πέμπτη (30/12) με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα και κάθε λογής προϊόντα, τα οποία θα διατεθούν σε άπορες οικογένειες.

Παραγωγοί, έμποροι και καταναλωτές, θα μπορούν να τοποθετούν τα προϊόντα τους στον «Πάγκο Αλληλεγγύης» προκειμένου στη συνέχεια να διατεθούν στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Ροδοπόλεως για να διανεμηθούν βάση των αναγκών που υπάρχουν, αλλά και στη Μαθητική Εστία Σιδηροκάστρου, όπου θα γίνει η διαλογή και η μεταφορά τους προς τους ασθενείς οικονομικά συνδημότες.

Συντονιστής της προσπάθειας είναι ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Ποιότητας Ζωής & Αθλητισμού Λεωνίδας Λεωνάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε:

«Καλούμε όσους έχουν τη θέληση, να προσθέσουν ένα λιθαράκι στην προσπάθεια που διοργανώνεται, ώστε άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας να μπορέσουν να περάσουν με αξιοπρέπεια αυτές τις εορταστικές ημέρες. Στόχος είναι αυτή η προσπάθεια να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς πρωτοβουλιών, που θα θεσπίσουμε επί μονίμου βάσεως, ώστε να καταπολεμήσουμε την ανέχεια που χτυπάει την πόρτα της περιοχής μας. Όταν υπάρχει ανιδιοτελής αγάπη και συμπαράσταση μπορούμε να πετύχουμε θαύματα».

Να τονιστεί ότι εργαζόμενοι του Δήμου, υπό την επίβλεψη της Προέδρου «Πρόνοιας & Αγωγής» Σταυρούλας Αργυροπούλου και του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Γεώργιου Τσίντσιου, θα ελέγχουν τους πάγκους, ώστε στη συνέχεια και μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα τρόφιμα και τα προϊόντα να φτάσουν στις οικίες των αναξιοπαθούντων.

Ανά την Ελλάδα, παρατηρούνται αυξημένες ανάγκες σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης. Οι Δήμοι κάνουν σημαντικό έργο με τις κατά τόπους προσπάθειες ενίσχυσης των απόρων οικογενειών. Κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια και άλλες δομές όπως τα δημοτικά υπνωτήρια συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της φτωχοποίησης αλλά προφανώς όλες αυτές είναι δράσεις ούτε μπορούν να ανασχέσουν, ούτε μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση.Απλά την συντηρούν.

Η πραγματική εξέλιξη θα αφορούσε -ειδικά σε Δήμους της Περιφέρειας-αν υπήρχε ένα σχέδιο ρεαλιστικό ώστε οι τόποι αυτοί να αποτελέσουν εστίες παραγωγικών ευκαιριών, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας αλλά και να επανακατοικηθούν, διότι η Ελληνική Περιφέρεια μειώνει διαρκώς τους πληθυσμούς της καθώς απομακρύνονται κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι.

Γροθιά στο στομάχι: Στην Ελλάδα κλείνει το ένα σχολείο μετά το άλλο

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024