Μια νέα δημοτική ιματιοθήκη εγκαινιάστηκε, αυτή τη φορά στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Οι ιματιοθήκες είναι το αντίβαρο της φτώχειας που βιώνουν οικογένειες της διπλανής πόρτας

Εγκαινιάστηκε η Δημοτική Ιματιοθήκη Παπάγου-Χολαργού, μία νέα κοινωνική δομή για συνανθρώπους μας που βιώνουν δυσκολίες.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Αιδεσιμολογιώτατο πατέρα Ιωάννη Καλογερόπουλο και ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, σε σύντομο χαιρετισμό του, δήλωσε:

«Πρωταρχικός μας στόχος ήταν και παραμένει, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, κανένας συμπολίτης μας να μην μένει μόνος. Είμαστε εδώ, πιστεύουμε στη δύναμη της προσφοράς και της αλληλεγγύης και βοηθούμε όσους συνανθρώπους μας βρίσκονται σε ανάγκη.

Η Δημοτική ιματιοθήκη είναι ένα έργο αγάπης, το οποίο υλοποιήθηκε από συμπολίτες μας εθελοντές και από το προσωπικό του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, υπό την εποπτεία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης, κας Μαρίας Αθανασάκου-Μουντάκη.

Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου και εύχομαι να έρθει γρήγορα εκείνη η στιγμή που δεν θα χρειάζεται να έχουμε καμία κοινωνική δομή».

Η Δημοτική Ιματιοθήκη στεγάζεται επί της οδού Βουτσινά 51 στον Χολαργό και δικαιούχοι μπορούν να είναι όλοι οι ωφελούμενοι των Κοινωνικών Δομών καθώς και όλοι οι δημότες – κάτοικοι του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, έπειτα από εισήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με την 85/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μέσω της Δημοτικής Ιματιοθήκης πραγματοποιείται δωρεάν παροχή παιδικών, εφηβικών και νεανικών ενδυμάτων (έως 25 ετών), παιδικών βιβλίων, σχολικών ειδών, ειδών βρεφικής ανάπτυξης και λοιπών χρηστικών αντικειμένων, καινούργιων ή μεταχειρισμένων (σε καλή κατάσταση).

Η Ιματιοθήκη (συγκέντρωση ειδών και διανομή στους ωφελούμενους) λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 10:00 έως 11:00 και από 14:00 έως 16:00. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να προσφέρουν μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 210.6533452, 210.6545 623.

Πληθαίνουν οι δημοτικές ιματιοθήκες σε όλη την χώρα σε μια προσπάθεια των Δήμων να προσφέρουν μέσω των -εθελοντών δωρητών- είδη πρώτης ανάγκης σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Οι οργανωμένες αυτές δομές σώζουν πολύ κόσμο από δύσκολες στιγμές που βιώνουν αλλά από την άλλη δηλώνουν εμφατικά το βαθύ κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται λόγω της οικονομικής κατάστασης πολλών, πάρα πολλών συμπατριωτών μας.

Οι κοινωνικές δομές των Δήμων, θα μπορούσαν να ενταχθούν σε κάποιο πρόγραμμα έκτακτης χρηματοδότησης για να μπορούν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης σε φτωχούς ανθρώπους στη κοινότητα, διότι κανείς δεν γνωρίζει πόσοι και ως πότε άλλοι πολίτες θα έχουν να δίνουν από το περίσσευμα τους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr