Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
weather-icon 21o
Θριάσιο Νοσοκομείο - Ασθενής επιτέθηκε σε γιατρούς - Μία τραυματίας

Θριάσιο Νοσοκομείο – Ασθενής επιτέθηκε σε γιατρούς – Μία τραυματίας

Το σωματείο εργαζομένων του Θριάσιου Νοσοκομείου καταγγέλλει ότι είναι ανύπαρκτη η προστασία και η νομική κάλυψη υγειονομικών που δέχονται επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας

Σε συνεχή περιστατικά επιθέσεων και μάλιστα από τον ίδιο δράστη, αναφέρεται το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, με αφορμή την τελευταία επίθεση που σημειώθηκε στις 24/12.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ανύπαρκτη η προστασία και νομική κάλυψη υγειονομικών που δέχονται επιθέσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας. Ανεπαρκέστατη η φύλαξη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου.

Εδώ και χρόνια ο συγκεκριμένος ασθενής δρα ανενόχλητος

Το πρόσφατο (στις 24 Δεκεμβρίου 2021) απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης «ασθενούς» σε τρεις γιατρούς του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με αποτέλεσμα το τραυματισμό, στο πρόσωπο, της μιας από αυτούς, επιβεβαιώνει, για άλλη μια φορά, την ανάγκη για την εξασφάλιση, με κρατική ευθύνη, πλήρους νομικής κάλυψης και στήριξης στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, καθώς και για ενίσχυση της φύλαξης του νοσοκομείου μας και συνολικά των δημόσιων μονάδων υγείας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο συγκεκριμένος «ασθενής» (τα στοιχεία του οποίου είναι γνωστά στη διοίκηση του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής), εδώ και χρόνια, ουσιαστικά «ανενόχλητος», προπηλακίζει, απειλεί, επιτίθεται και τραυματίζει εργαζόμενους του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου.

Το περιστατικό της πρόσφατης επίθεσης δεν είναι μεμονωμένο. Προστίθενται στα συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά επιθέσεων, ακόμα και σοβαρών τραυματισμών, σε βάρος εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Αύξηση των επιθέσεων σε υγειονομικούς – Στοχοποίηση από ακροδεξιές ομάδες

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι συχνές επιθέσεις σε βάρος συναδέλφων στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου μας, αλλά και η “εισβολή” ομάδας, που αυτοαποκαλούνται “Θεματοφύλακες”, το Σάββατο 28 Αυγούστου, και τον προπηλακισμό συναδέλφων στην Πνευμονολογική κλινική, με αφορμή τη διασωλήνωση ασθενούς με COVID και τη μεταφορά της σε ΜΕΘ COVID.

Στην αύξηση των επιθέσεων σε βάρος συναδέλφων συμβάλλει η συνεχιζόμενη εκστρατεία συκοφάντησης των υγειονομικών ως συλλήβδην “διεφθαρμένων”, ως δήθεν “συνυπεύθυνων” για την απαράδεκτη κατάσταση στις δημόσιες μονάδες υγείας, και, ιδιαίτερο το τελευταίο διάστημα, η στοχοποίηση από ακροδεξιές ομάδες, ως δήθεν “συνεργών” σε υποτιθέμενα “εγκλήματα σε βάρος ασθενών”.
Οι αυξανόμενες επιθέσεις κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εξασφαλιστεί, με κρατική ευθύνη, πλήρης νομική κάλυψη και στήριξη στους υγειονομικούς, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης τονίζεται πως: «Για να μην επαναληφθούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά σε βάρος υγειονομικών, ζητάμε:

  • να εξασφαλισθεί ότι ο συγκεκριμένος “ασθενής” θα σταματήσει να επιτίθεται και να τραυματίζει εργαζόμενους
  • να εξασφαλίζεται πλήρης νομική στήριξη και κάλυψη στους εργαζόμενους, που δέχονται επίθεση κατά τη διάρκεια της εργασίας τους
  •  να ενισχυθεί η φύλαξη του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, με πρόσληψη επιπλέον μόνιμων εργαζομένων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων, καθώς και ο φωτισμός του νοσοκομείου και των χώρων του προαυλίου και του πάρκινγκ».

Sports in

LIVE: Βόλος – ΟΦΗ

LIVE: Βόλος – ΟΦΗ. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Βόλος – ΟΦΗ για την 25η αγωνιστική της Superleague. Τηλεοπτική κάλυψη από το Cosmote Sports 2.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024