Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε αυτοκριτική καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ - Η απώλεια του Κάρολου Παπούλια «προσφέρεται για αναστοχασμό»

Σε αυτοκριτική καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ – Η απώλεια του Κάρολου Παπούλια «προσφέρεται για αναστοχασμό»

«Θα περιμέναμε λοιπόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ.Τσίπρα, παράλληλα με τα φιλόφρονα λόγια για τον εκλιπόντα και μια στοιχειώδη αυτοκριτική για μελανά περιστατικά όπως εκείνο τον Οκτώβριο του 2011 όταν τραμπούκοι ματαίωσαν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη αποκαλώντας προδότη τον Κάρολο Παπούλια» επισημαίνει η ΝΔ

Σε αυτοκριτική καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ με αφορμή το θάνατο του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια σημειώνοντας ότι παράλληλα με τα φιλόφρονα λόγια του κ. Τσίπρα για τον εκλειπόντα θα περίμενε και μια στοιχειώδη αυτοκριτική από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μελανά περιστατικά στην περίοδο των μνημονίων, όπως η ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη το 2011.

Δέσμευση ότι δεν θα επαναληφθούν μαύρες σελίδες

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:

«H μέρα πένθους για την απώλεια μιας σημαντικής προσωπικότητας όπως ο Κάρολος Παπούλιας δεν προσφέρεται για κομματική αντιπαράθεση. Προσφέρεται όμως για αναστοχασμό για τη στάση που κράτησε ο καθένας σε κρίσιμα γεγονότα που σημάδεψαν την πολιτική πορεία του.

»Θα περιμέναμε λοιπόν από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τον κ.Τσίπρα, παράλληλα με τα φιλόφρονα λόγια για τον εκλιπόντα και μια στοιχειώδη αυτοκριτική για μελανά περιστατικά όπως εκείνο τον Οκτώβριο του 2011 όταν τραμπούκοι ματαίωσαν την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη αποκαλώντας προδότη τον Κάρολο Παπούλια.

»Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε στις απαράδεκτες ενέργειές τους «μια αυθόρμητη λαϊκή εκδήλωση ιερής αγανάκτησης και οργής αντάξια των καλύτερων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας για εθνική αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατία». Τα λόγια αυτοκριτικής δεν αποτελούν μόνο μια οφειλή σε εκείνον που έφυγε. Θα ήταν και μια δέσμευση ότι μαύρες σελίδες του παρελθόντος δεν θα επαναληφθούν».

Διαβάστε επίσης: Κάρολος Παπούλιας – «Από τις εμβληματικότερες μορφές της δημοκρατικής ζωής» λέει ο Κ. Μητσοτάκης

Διαβάστε επίσης: Κάρολος Παπούλιας – «Ήταν ο Πρόεδρος που ταύτισε το εθνικό με το αληθινό» τονίζει ο Αλ. Τσίπρας

Ανιδιοτέλεια και ήθος

Νωρίτερα στο συλλυπητήριο μήνυμά της η ΝΔ τόνισε:

«Ο Κάρολος Παπούλιας υπήρξε ένας από τους τελευταίους εκπροσώπους μιας γενιάς που πρωταγωνίστησε στα μεγάλα γεγονότα του τελευταίου αιώνα. Από τον Β´ Παγκόσμιο Πολέμο και την Εθνική Αντίσταση στην ανοικοδόμηση της χώρας και από τον αγώνα απέναντι στη χούντα μέχρι τη Μεταπολίτευση, ο Κάρολος Παπούλιας διακρίθηκε για την ανιδιοτέλεια και το ήθος του.

»Από τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας υπηρέτησε το ύπατο αξίωμα της χώρας με ακεραιότητα και συναίσθηση της ευθύνης του ρόλου του, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διατήρηση της εθνικής ενότητας σε μια περίοδο που η ομοψυχία δοκιμάστηκε έντονα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τον αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη για την παρουσία του στη δημόσια ζωή»

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024