Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λοβέρδος - Υπάρχουν σε απόθεμα 4.000 μονοκλωνικά και διατίθεται τελευταία στιγμή που λήγει η δραστικότητά τους;

Λοβέρδος – Υπάρχουν σε απόθεμα 4.000 μονοκλωνικά και διατίθεται τελευταία στιγμή που λήγει η δραστικότητά τους;

«Υπήρχαν σε απόθεμα στο ΕΣΥ 4.000 αντιικά φάρμακα-μονοκλωνικά αντισώματα που προστατεύουν από νοσηλεία και θάνατο; Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Εάν υπήρχαν γιατί δεν διατέθηκαν νωρίτερα αλλά τώρα λίγο πριν τη λήξη της δραστικότητάς τους;» επισημαίνει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Αν υπήρχαν σε απόθεμα στο ΕΣΥ 4.000 φάρμακα – μονοκλωνικά αντισώματα και αν υπήρχαν γιατί δεν διατέθηκαν διερωτάται ο Ανδρέας Λοβέρδος καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον υπουργό Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Συγκεκριμένα στην ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι πληροφορείται πως η διάθεση αυτών των φαρμάκων γίνεται τώρα λίγο πριν λήξουν και ουσιαστικά μέμφεται το γεγονός πως αν υπήρχαν δεν χορηγήθηκαν έγκαιρα καθώς όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Λοβέρδος «σύμφωνα με επιστημονικές παρατηρήσεις τα συγκεκριμένα σκευάσματα βελτιώνουν τη νόσηση και προστατεύουν από τη νοσηλεία και το θάνατο σε ασθενείς με COVID-19».

Διαβάστε επίσης: Χυδαία επίθεση Πολάκη – «Δώστε μονοκλωνικά σε ασθενή στη Ρόδο, αλλιώς θα σας πάρει ο δι@ολος»

Διαβάστε επίσης: Όμικρον – Οι ΗΠΑ παγώνουν τη θεραπεία της Regeneron που χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα

«Υπήρχαν σε απόθεμα στο ΕΣΥ 4.000 αντιικά φάρμακα-μονοκλωνικά αντισώματα που προστατεύουν από νοσηλεία και θάνατο; Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Εάν υπήρχαν γιατί δεν διατέθηκαν νωρίτερα αλλά τώρα λίγο πριν τη λήξη της δραστικότητάς τους; Ερώτησή μου προς τον Υπουργό Υγείας» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρώην υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ παραθέτοντας την ερώτηση που κατέθεσε προς τον νυν υπουργό κ. Πλεύρη.

Αναλυτικά η ερώτηση του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Πληροφορούμαστε ότι την τελευταία στιγμή πριν τη λήξη της δραστικότητάς τους ενεργοποιείται η άμεση διάθεση 4.000 φαρμάκων – μονοκλωνικών αντισωμάτων από το ΕΣΥ. Σύμφωνα με επιστημονικές παρατηρήσεις τα συγκεκριμένα σκευάσματα βελτιώνουν τη νόσηση και προστατεύουν από τη νοσηλεία και το θάνατο σε ασθενείς με COVID-19.

»Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε:

»Αληθεύει ότι υπήρχε απόθεμα τέτοιων φαρμάκων, το οποίο είχε το ΕΣΥ αλλά με αυστηρό πρωτόκολλο που στην ουσία δεν επέτρεπε τη διάθεσή τους;

»Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στην περίπτωση που υπήρχε αυτό το απόθεμα γιατί δεν χορηγήθηκαν αυτά τα φάρμακα στους ασθενείς νωρίτερα;».

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024