Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής - Κρήτης - Με ρυθμούς εξπρές προχωράει το έργο σταθμός

Ηλεκτρική διασύνδεση Αττικής – Κρήτης – Με ρυθμούς εξπρές προχωράει το έργο σταθμός

Το έργο σταθμός για το ελληνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, από τα πιο σύνθετα και απαιτητικά, με πρωτοποριακές τεχνολογίες αιχμής για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Με ρυθμούς εξπρές και με χειρισμούς υψηλής ακρίβειας, πρωτόγνωρους για τα ελληνικά δεδομένα, προχωρά το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής που υλοποιεί θυγατρική του ΑΔΜΗΕ και αναμένεται να δώσει οριστικό τέλος στην ενεργειακή απομόνωση του νησιού, αφήνοντας ταυτόχρονα σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Θεαματικά τα οφέλη

Την ίδια στιγμή, είναι ήδη θεαματικά τα οφέλη στον τομέα της ενέργειας, από την ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, το έργο σταθμός για το ελληνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, από τα πιο σύνθετα και απαιτητικά, με πρωτοποριακές τεχνολογίες αιχμής για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης – Αττικής ανοίγει τον δρόμο για πράσινη ενέργεια και επιτέλους για επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος στο νησί.

Ηδη έχει ολοκληρωθεί η προσαιγιάλωση στην Πάχη Μεγάρων του πρώτου τμήματος του ηλεκτρικού καλωδίου που θα συνδέσει την Κρήτη με την Αττική.

Το πρώτο αυτό τμήμα του καλωδίου που ποντίστηκε μεταξύ Μήλου και Πάχης, έχει μήκος 170 χιλιομέτρων και βάρος 6.500 τόνων και είναι συνεχούς ρεύματος υπερυψηλής τάσης 500kV.

Στη συνέχεια, το καλώδιο θα διανύσει 32 χιλιόμετρα μέχρι τον Ασπρόπυργο, όπου θα κατασκευαστεί ειδικός σταθμός μετατροπής του ρεύματος από συνεχές σε εναλλασσόμενο.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της διασύνδεσης, το κόστος κατασκευής και οι χειρισμοί υψηλής ακρίβειας, την καθιστούν ως τη μεγαλύτερη ενεργειακή υποδομή της χώρας.

Η «μικρή» σύνδεση

Από τον περασμένο Μάιο καταγράφονται και τα πρώτα οφέλη από τη «μικρή» σύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου, η οποία χαρακτηρίζεται ως η «διασύνδεση των ρεκόρ» με το μεγαλύτερο καλώδιο εναλλασσόμενου ρεύματος στον κόσμο.

Με τη λειτουργία της μικρής διασύνδεσης, η Κρήτη τοποθετείται για πρώτη φορά στον χάρτη του χερσαίου Συστήματος Μεταφοράς.

Πηγή: neakriti

Sports in

LIVE: Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός

Παρακολουθήστε live στις 19:30 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός για την 12η αγωνιστική της Euroleague. Τηλεοπτική κάλυψη από το Novasports 4 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 05 Δεκεμβρίου 2023