Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιράν – Με τσάι Κεϋλάνης θα αποπληρώσει τα πετρελαϊκά της χρέη η Σρι Λάνκα

Ιράν – Με τσάι Κεϋλάνης θα αποπληρώσει τα πετρελαϊκά της χρέη η Σρι Λάνκα

Για την αποπληρωμή ενός πετρελαϊκού χρέους ύψους 251 εκατ. δολαρίων, η Σρι Λάνκα θα στέλνει κάθε μήνα στην Τεχεράνη συγκεκριμένη ποσότητα από τσάι Κεϋλάνης που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των Ιρανών

Οι δύσκολες οικονομικές εποχές απαιτούν… συμβιβασμούς και πληρωμές και σε είδος, ακόμη και μεταξύ κρατών. Αυτό πιθανότατα σκέφτηκε και το Ιράν που προκειμένου να διασφαλίσει την αποπληρωμή ενός πετρελαϊκού χρέους ύψους 251 εκατ. δολαρίων από την κυβέρνηση της Σρι Λάνκα, αποδέχτηκε να πληρωθεί σε τσάι!

Βέβαια, το τσάι είναι υψηλής ποιότητας, διότι η Σρι Λάνκα διακρίνεται για την ποιότητα της παραγωγής της σε τσάι τύπου Κεϋλάνης. Από την άλλη πλευρά ο μουσουλμανικός πληθυσμός του Ιράν καταναλώνει τεράστιες ποσότητες τσαγιού και μάλιστα με ιδιαίτερη προτίμηση στο τσάι Κεϋλάνης, που αναλογεί περίπου στη μισή ποσότητα που καταναλώνουν οι Ιρανοί.

Και βέβαια με τον τρόπο αυτό η Τεχεράνη θα καλύψει τις εγχώριες ανάγκες της χώρας στο ρόφημα, δίχως να χρειαστεί να αγοράσει ότι χρειάζεται από το εξωτερικό, ξοδεύοντας και τις μικρές ποσότητες σε ξένο συνάλλαγμα που διαθέτει λόγω των συνεχιζόμενων διεθνών κυρώσεων.

Έκλεισε το deal

Εξάλλου, το τσάι ανήκει στις κατηγορίες των τροφίμων, που για ανθρωπιστικούς λόγους δεν υπόκειται σε κυρώσεις ή περιορισμούς από τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ.

Έτσι, το deal “εκλεισε” ικανοποιώντας και τις δύο πλευρές, με τη Σρι Λάνκα να δεσμεύεται να αποστέλλει συγκεκριμένες ποσότητες τσαγιού, κάθε μήνα, στο Ιράν, για όσο διάστημα χρειαστεί έως ότου καλυφθεί το χρέος της. Μάλιστα, δεν αποκλείεται η συμφωνία “τσάι αντί πετρελαίου” να παραταθεί και μετά την αποπληρωμή του χρέους.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024