Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Ταχύτερη φόρτιση για τα VW ID.3 και ID.4

Ταχύτερη φόρτιση για τα VW ID.3 και ID.4

Tα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της γερμανικής φίρμας πρόκειται να αυξήσουν τις ταχύτητες φόρτισής τους χάρη σε μια αναβάθμιση λογισμικού από την οποία θα μπορούν να επωφεληθούν τόσο οι μελλοντικοί όσο και οι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες μοντέλων της σειράς ID.

Η VW ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους ρυθμούς φόρτισης των ID.3 κα ID.4 στοιχείο που συνδυαστικά και με άλλες βελτιώσεις που αφορούν την φόρτιση, αναμένεται να κάνει τη διαδικασία αναπλήρωσης ενέργειας των μπαταριών λιγότερο χρονοβόρα για τους χρήστες.

Ειδικότερα, τα VW ID.3 και ID.4 που θα βγουν από τις γραμμές παραγωγής της γερμανικής φίρμας με το νέο έτος θα επωφελούνται από την έκδοση λογισμικού με τον αριθμό 3.0 κάτι που θα επιτρέπει στις εκδόσεις με την μπαταρία 77 KWh να φορτίζουν με ρυθμό 135 kW (αντί 125 KW μέχρι σήμερα), μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για την αναπλήρωση της ενέργειας των μπαταριών από 5-80% κατά εννέα λεπτά.

Η αναβάθμιση δεν θα αφορά, όμως, αποκλειστικά τους νέους ιδιοκτήτες των ID.3 και ID.4 καθώς θα διατεθεί μέσω over-the-air update και στους ήδη υφιστάμενους ιδιοκτήτες και χρήστες των ηλεκτρικών μοντέλων.

Παράλληλα με την επιτάχυνση της διαδικασίας φόρτισης, η αναβάθμιση προσθέτει ακόμα μία παράμετρο που αφορά τη διαδικασία αναπλήρωση της ενέργειας και αποσκοπεί στην καλύτερη συντήρηση και στην αντοχή της μπαταρίας στον χρόνο. Πρόκειται για μια ρύθμιση την οποία η VW ονομάζει Battery Care Mode η οποία επιτρέπει στους χρήστες να σταματούν την φόρτιση της μπαταρίας στο 80% εφόσον το επιθυμούν, επιμηκύνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της.

Πλην των παραπάνω, η αναβάθμιση λογισμικού επιφυλάσσει βελτιώσεις για τις σχετικές με την φόρτιση ενδείξεις του infotainment καθώς μια καλύτερη λειτουργία για το Online Route Calculation το οποίο προσφέρει μια πιο ρεαλιστική αποτύπωση των διαδρομών σε σχέση και με τους διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης.

Επιπλέον, οι βελτιώσεις εστιάζουν και στην ταχύτερη έναρξη της διαδικασίας φόρτισης καθώς η VW σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους παρόχους και κατόχους υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη θα καταργήσει την χρονοβόρα διαδικασία αυθεντικοποίησης ενός οχήματος με μια διαδικασία η οποία αποκαλείται «αμφίδρομη φόρτιση» και ουσιαστικά καθιστά πιο γρήγορη την όλη διαδικασία.

Sports in

UEFA: Προσεχώς… Europa League γυναικών

Στη σημερινή συνεδρίασή της (2/12), η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ίσως επικυρωθεί η δημιουργία του Europa League Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Σάββατο 02 Δεκεμβρίου 2023