Η VW ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τους ρυθμούς φόρτισης των ID.3 κα ID.4 στοιχείο που συνδυαστικά και με άλλες βελτιώσεις που αφορούν την φόρτιση, αναμένεται να κάνει τη διαδικασία αναπλήρωσης ενέργειας των μπαταριών λιγότερο χρονοβόρα για τους χρήστες.

Ειδικότερα, τα VW ID.3 και ID.4 που θα βγουν από τις γραμμές παραγωγής της γερμανικής φίρμας με το νέο έτος θα επωφελούνται από την έκδοση λογισμικού με τον αριθμό 3.0 κάτι που θα επιτρέπει στις εκδόσεις με την μπαταρία 77 KWh να φορτίζουν με ρυθμό 135 kW (αντί 125 KW μέχρι σήμερα), μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για την αναπλήρωση της ενέργειας των μπαταριών από 5-80% κατά εννέα λεπτά.

Η αναβάθμιση δεν θα αφορά, όμως, αποκλειστικά τους νέους ιδιοκτήτες των ID.3 και ID.4 καθώς θα διατεθεί μέσω over-the-air update και στους ήδη υφιστάμενους ιδιοκτήτες και χρήστες των ηλεκτρικών μοντέλων.

Παράλληλα με την επιτάχυνση της διαδικασίας φόρτισης, η αναβάθμιση προσθέτει ακόμα μία παράμετρο που αφορά τη διαδικασία αναπλήρωση της ενέργειας και αποσκοπεί στην καλύτερη συντήρηση και στην αντοχή της μπαταρίας στον χρόνο. Πρόκειται για μια ρύθμιση την οποία η VW ονομάζει Battery Care Mode η οποία επιτρέπει στους χρήστες να σταματούν την φόρτιση της μπαταρίας στο 80% εφόσον το επιθυμούν, επιμηκύνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής της.

Πλην των παραπάνω, η αναβάθμιση λογισμικού επιφυλάσσει βελτιώσεις για τις σχετικές με την φόρτιση ενδείξεις του infotainment καθώς μια καλύτερη λειτουργία για το Online Route Calculation το οποίο προσφέρει μια πιο ρεαλιστική αποτύπωση των διαδρομών σε σχέση και με τους διαθέσιμους σταθμούς φόρτισης.

Επιπλέον, οι βελτιώσεις εστιάζουν και στην ταχύτερη έναρξη της διαδικασίας φόρτισης καθώς η VW σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους παρόχους και κατόχους υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην Ευρώπη θα καταργήσει την χρονοβόρα διαδικασία αυθεντικοποίησης ενός οχήματος με μια διαδικασία η οποία αποκαλείται «αμφίδρομη φόρτιση» και ουσιαστικά καθιστά πιο γρήγορη την όλη διαδικασία.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr