Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαουδική Αραβία - Αεροπορικές επιδρομές κατά στρατοπέδου των ανταρτών Χούθι στη Σαναά

Σαουδική Αραβία – Αεροπορικές επιδρομές κατά στρατοπέδου των ανταρτών Χούθι στη Σαναά

Η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία έχει πολλαπλασιάσει από τα τέλη Νοεμβρίου τις αεροπορικές επιδρομές της στην πρωτεύουσα της Υεμένης.

Αεροσκάφη της στρατιωτικής συμμαχίας υπό τη διοίκηση της Σαουδικής Αραβίας που έχει εμπλακεί στον πόλεμο στην Υεμένη από το 2015 βομβάρδισαν στρατόπεδο των σιιτών ανταρτών Χούθι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, στην υεμενίτικη πρωτεύουσα Σαναά, μετέδωσε τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες η σαουδαραβική κρατική τηλεόραση.

«Αμεση αντίδραση»

«Η επιχείρηση στη Σαναά αποτελεί άμεση αντίδραση μετά την καταστροφή τηλεκατευθυνόμενου μη επανδρωμένου αεροσκάφους που είχε απογειωθεί προς τη Τζιζάν», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Τζιζάν, πόλη στο δυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, που βρέχεται από την Ερυθρά Θάλασσα, έχει γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων των Χούθι.

Πάντα σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση του σουνιτικού βασιλείου, καταστράφηκαν επτά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και αποθήκες όπλων στο στρατόπεδο των σιιτών ανταρτών. Δεν διευκρινίστηκε εάν υπήρξαν απώλειες.

Από τα τέλη Νοεμβρίου, η στρατιωτική συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία έχει πολλαπλασιάσει τις αεροπορικές επιδρομές της στην υεμενίτικη πρωτεύουσα, όπου λέει πως πλήττει «θεμιτούς» στρατιωτικούς στόχους.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024