Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλιόπουλος - Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει μάχη με το πέμπτο κύμα της πανδημίας και την ακρίβεια

Ηλιόπουλος – Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει μάχη με το πέμπτο κύμα της πανδημίας και την ακρίβεια

«Αυτή τη στιγμή η χώρα ζει μια υγειονομική τραγωδία και για αυτήν την τραγωδία ένοχη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το μόνο που έχει μείνει σε αυτήν την κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί και να δώσει διέξοδο μέσα από τη λαϊκή συμμετοχή, μέσα από εκλογές», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος

«Δεν ζητάς από έναν ένοχο να διαχειριστεί το έγκλημα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5», αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης στην πανδημία και επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές.

Πάνω από το μέσο όρο των θανάτων στην ΕΕ

«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η Ελλάδα συνεχίζει να είναι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους», υπογράμμισε. «Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ψήφισε έναν προϋπολογισμό για το 2022 ο οποίος, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Σκυλακάκης στη Βουλή, στηρίζεται στην παραδοχή ότι η πανδημία θα τελειώσει στις αρχές της χρονιάς», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ συνειδητά ψήφισε έναν προϋπολογισμό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

«Επιπλέον», επισήμανε, «έχουμε μία μελέτη με την υπογραφή του κ. Τσιόδρα, του κεντρικού συνομιλητή του κ. Μητσοτάκη για τα θέματα της πανδημίας και επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής, η οποία λέει ότι το 38,5% των απωλειών -στο υπό έρευνα διάστημα- θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ». «Επομένως, αυτή τη στιγμή η χώρα ζει μια υγειονομική τραγωδία και για αυτήν την τραγωδία ένοχη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το μόνο που έχει μείνει σε αυτήν την κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί και να δώσει διέξοδο μέσα από τη λαϊκή συμμετοχή, μέσα από εκλογές», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Χαμηλότερος ο βασικός μισθός από αυτόν του 2010

Μιλώντας νωρίτερα στον «ANT1», άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για την κατάσταση στην οικονομία, λέγοντας ότι «η χώρα έχει μεσοσταθμικά την ακριβότερη τιμή στο ρεύμα».

«Είμαστε δε από τις ελάχιστες χώρες που τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε καθηλωμένο το βασικό μισθό, το σύνολο σχεδόν των χωρών στην ΕΕ το ’20 και το ΄21 αύξησαν το βασικό μισθό», τόνισε και πρόσθεσε: «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που έχει βασικό μισθό χαμηλότερο από αυτόν που είχαμε το 2010».

Αναφερθείς, ακόμα, στα προβλήματα που υπάρχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα για τα παιδιά, σημείωσε ότι «βλέπουμε να δίνονται ραντεβού μετά από δύο μήνες». «Όταν όχι στο πρώτο αλλά στο τέταρτο κύμα, έχουμε εκατόμβες νεκρών, πλέον δεν μιλάμε για αμέλεια αλλά για πολιτική επιλογή», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο «Κόκκινο» και κάνοντας λόγο για παντελή αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στο νέο κύμα της πανδημίας που είναι προ των πυλών, σχολίασε δεικτικά: «ο κ. Γεραπετρίτης αναρωτιόταν στο βήμα της Βουλής πριν λίγες μέρες αν θα έρθει πέμπτο κύμα!».

Διαβάστε επίσης: Αλέξης Τσίπρας – «Ζήτησα εκλογές γιατί η χώρα δεν αντέχει έναν ένοχο πρωθυπουργό να διαχειρίζεται την πανδημία»

Μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα

Επαναλαμβάνοντας τα μέτρα που πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν, σημείωσε: «πρώτα απ’ όλα εδώ και τώρα επαναφορά της τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, όπου το επιτρέπει η φύση της δουλειάς». «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να υπάρξει αποσυμφόρηση στα μέσα μεταφοράς», είπε.

«Δεύτερον: συνταγογράφηση των τεστ, μαζικό testing και ιχνηλάτηση», υπογράμμισε. «Έχουμε κάθε μέρα 5.000 με 6.000 κρούσματα. Αυτά τα κρούσματα έρχονται σε επαφή και με εμβολιασμένους πολίτες. Δεν μπορεί λοιπόν, για παράδειγμα, ένας γονιός που έρχεται σε επαφή με το παιδί του, το οποίο έχει βγει θετικό, να πηγαίνει κανονικά την επόμενη μέρα στη δουλειά του. Χρειάζεται να έχει δωρεάν πρόσβαση σε μοριακό τεστ», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Και δεν γίνεται μια οικογένεια να πληρώνει από την τσέπη της 160 και 180 ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τρίτο πολύ κρίσιμο ζήτημα είναι η ανάγκη συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην πανδημία», επισήμανε, λέγοντας ότι «σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, στη χώρα μας ο ιδιωτικός τομέας έχει μείνει εκτός της μάχης». «Και θησαυρίζει με κυβερνητικές πλάτες», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας

«Φυσικά το πιο σημαντικό είναι αυτό που η κυβέρνηση δεν έκανε σε δύο χρόνια πανδημίας: ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», υπογράμμισε. «Έχουμε μία κυβέρνηση που δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα υγείας και στον προϋπολογισμό για το ’22 μειώνει -εν μέσω πανδημίας- την κρατική χρηματοδότηση στο Υπουργείο Υγείας κατά 820 εκ. ευρώ», δήλωσε.

«Αυτή τη στιγμή στο δημόσιο σύστημα υγείας εργάζονται 2.500 λιγότεροι μόνιμοι εργαζόμενοι σε σχέση με το 2019. Το πρόβλημα αποτυπώνεται στα στοιχεία μελέτης του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με την οποία στη χώρα μας έχουν τριπλασιαστεί οι ακάλυπτες υγειονομικές ανάγκες», σημείωσε και εξήγησε: «αυτό σημαίνει ότι -επειδή το σύστημα υγείας έχει γίνει μονοθεματικό- όποιος δεν έχει χρήματα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του».

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να δώσει τη μάχη, ούτε στην πανδημία ούτε στην ακρίβεια. Γι’ αυτό πρέπει να φύγει άμεσα», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024