Αποκάλυψη – Ο Κερτ Κομπέιν και οι Nirvana πηγή έμπνευσης για τον κινηματογραφικό Μπάτμαν
Ο Ματ Ριβς πρόσθεσε ότι ο Πάτινσον τράβηξε την προσοχή του μετά την εμφάνιση του στο «Good Time» των αδερφών Σάφντι
O σκηνοθέτης της νέας ταινίας Batman, Ματ Ριβς επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι πηγή έμπνευσης για τον Μπάτμαν/Μπρους Γουέιν που υποδύεται ο Ρόμπερτ Πάτινσον ήταν ο αρχηγός των Nirvana, Κερτ Κομπέιν.
Σε συνέντευξή του στο Empire, ο σκηνοθέτης εξήγησε ότι αποφασίστηκε να επικεντρωθεί σε μια διαφορετική πλευρά του Μπρους, ενώ έγραψε την πρώτη σκηνή και άκουγε το «Something In The Way» των Nirvana, το οποίο ακούγεται επίσης στο πρώτο τρέιλερ της ταινίας.
«Τότε σκέφτηκα ότι, αντί να παρουσιάσω τον Μπρους Γουέιν ως playboy που έχουμε ήδη δει, υπάρχει μια άλλη εκδοχή που έχει περάσει μια μεγάλη τραγωδία και έγινε ερημίτης. Άρχισα λοιπόν να κάνω αυτή τη σύνδεση με την ταινία «Last Days» του Γκας Μπαν Σαντ και την ιδέα της μυθιστορηματικής εκδοχής του Κερτ Κομπέιν να βρίσκεται σε αυτό το αρχοντικό σε παρακμή» αποκάλυψε.
Ο Ματ Ριβς πρόσθεσε ότι ο Πάτινσον τράβηξε την προσοχή του μετά την εμφάνιση του στο «Good Time» των αδερφών Σάφντι.
«Σε εκείνη την ταινία μπορούσες πραγματικά να αισθανθείς την ευαλωτότητα και την απελπισία του, αλλά μπορούσες να νιώσεις και τη δύναμη του» είπε. «Νομίζω ότι ήταν μια εξαιρετική μίξη. Έχει επίσης αυτό το στοιχείο του Κερτ Κομπέιν, μοιάζει με ροκ σταρ, αλλά φαίνεται επίσης ότι θα μπορούσε να είναι ερημίτης» πρόσθεσε.
Η ταινία με τον Ρόμπερτ Πάτινσον στον ρόλο του Μπάτμαν αναμένεται στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 4 Μαρτίου 2022.
- Οι τρίδυμες αδελφές Αλεξανδρή θα αγωνίζονται πλέον στην καλλιτεχνική κολύμβηση με το ελληνικό εθνόσημο
- Σοκ στον Παναθηναϊκό: Ρήξη χιαστού ο Ίνγκασον – Εκτός για μεγάλο χρονικό διάστημα ο Καλάμπρια
- Έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του Σαμ Νιλ
- Silicon Valley: Ο «χρυσός κανόνας» του Τζεφ Μπέζος υπό αμφισβήτηση – «Οι δύο πίτσες είναι πλέον πολλές»
- Από την 4η Ιουλίου ως την Ημέρα της Βαστίλης – Πώς Γαλλία και ΗΠΑ αναδιαμορφώνουν τα έθνη τους μέσω τελετουργίας
- Οι όμιλοι του FIBA Europe Cup και οι αντίπαλοι των τεσσάρων ελληνικών ομάδων
- Κατρίνης: Δεν συνιστά εξωτερική πολιτική η σιωπή, η αμηχανία και η αποδοχή τετελεσμένων που επιδεινώνουν τη θέση της χώρας
- Εκλογές την άνοιξη, επιμένει ο Μητσοτάκης – Θέλει να διαπραγματευτεί άλλο ένα «Ταμείο Ανάκαμψης»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442