Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όμικρον - Καθολικό lockdown προτείνει ο Σαρηγιάννης με επιστολή στο Μαξίμου - Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση

Όμικρον – Καθολικό lockdown προτείνει ο Σαρηγιάννης με επιστολή στο Μαξίμου – Πώς σχολιάζει η κυβέρνηση

Ο κ. Σαρηγιάννης, με την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, θα εισηγηθεί μέτρα «που θα βοηθήσουν στη μείωση της μετάδοσης» - μεταξύ των οποίων, η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση, καθώς και η απολύμανση του αέρα στα μέσα μεταφοράς

Η εισήγηση του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, για την ανάγκη επιβολής καθολικού lockdown, προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης.

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον καθηγητή του ΑΠΘ, κυβερνητικό στέλεχος σημείωνε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Σαρηγιάννης δεν είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού και δεν συμμετέχει στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο κ. Σαρηγιάννης, όπως είπε, μιλώντας στο Live News του MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, «γράφω μια εισήγηση, η οποία θα σταλεί στο Μαξίμου την Παρασκευή», με την οποία θα προτείνει μία σειρά μέτρων, όπως τηλεργασία και τηλεκπαίδευση, ενώ τάχθηκε εκ νέου υπέρ της επιβολής γενικού lockdown και, μάλιστα, τύπου Μαρτίου 2020, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά της παραλλαγής Όμικρον του κοροναϊού.

Όπως εξήγησε στο MEGA, «είμαστε σε μια κατάσταση που χρειάζεται να ληφθούν μέτρα άμεσα, ώστε να αποφευχθεί μια εκθετική αύξηση από τις αρχές και τα μέσα του Γενάρη. Από το τέλος του χρόνου περιμένουμε να κυριαρχήσει η Όμικρον και είναι σημαντικό να σταματήσουμε αυτή την ανάπτυξη στα σπάργανα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το αργότερο 3 Ιανουαρίου μέτρα»

Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, «το αργότερο στις 3 Ιανουαρίου 2022, θα πρέπει να ληφθούν μέτρα. Κανονικά, εάν δεν ήμασταν σε περίοδο εορτών», τόνισε, μάλιστα, «θα έπρεπε να ληφθούν αύριο».

Εξηγώντας το σκεπτικό του, ανέφερε ότι «η στρατηγική θα πρέπει να είναι το 100% του εμβολιασμού, αυτό είναι το τελικό ζητούμενο. Το θέμα είναι πώς θα φτάσεις και σε πόσο χρόνο θα φτάσεις εκεί».

Σημείωσε ότι «ο εμβολιασμός με τρεις δόσεις μπορεί να δώσει τη λύση απέναντι στην Όμικρον», προσθέτοντας, ωστόσο, πως «χρειάζεται χρόνος για να φτάσουμε αυτό τον στόχο. Ενδιάμεσα, όμως», όπως είπε, «δεν μπορούμε να την αφήσουμε να διασπαρεί, διότι μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα».

Ο κ. Σαρηγιάννης, με την επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, θα εισηγηθεί μέτρα «που θα βοηθήσουν στη μείωση της μετάδοσης» – μεταξύ των οποίων, η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση, καθώς και η απολύμανση του αέρα στα μέσα μεταφοράς.

Ερωτηθείς για το αν μπορούμε να αποφύγουμε τη λύση ενός γενικού lockdown, ο καθηγητής ήταν σαφής: «Το lockdown του Μαρτίου 2020, με την αυστηρότητα που τότε είχε και τη συνέπεια του πληθυσμού, έχει την αποδοτικότητα που απαιτείται και τώρα για να σταματήσει η Όμικρον στα σπάργανα της διάδοσής της»…

Όσο για τα σχολεία, προειδοποίησε πως «μετά τις γιορτές, δεν θα μπορούν εύκολα να ανοίξουν», ενώ πρότεινε τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης και για τις εξετάσεις των πανεπιστημίων, τονίζοντας πως «δεν έχει νόημα να γίνουν δια ζώσης».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024