«Απαιτούμε να χορηγηθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας» τονίζει η ΟΕΝΓΕ χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο να αποκλείονται από το έκτακτο επίδομα οι υγειονομικοί που είναι σε αναστολή

Την «άρση της αδικίας» σε βάρος υγειονομικών που αποκλείονται από την έκτακτη οικονομική ενίσχυση ζητάει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της συγκεκριμένα η ΟΕΝΓΕ σημειώνει πως είναι «απαράδεκτο να αποκλείονται οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή, αφού αυτοί από 1η Γενάρη του 2021 και μέχρι την εφαρμογή της αναστολής εργάζονταν κανονικά και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στις συνθήκες της πανδημίας». Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «εκδικητικό μέτρο» και σημειώνει πως «αυτό πρέπει να αποκατασταθεί τουλάχιστον όσον αφορά το χρόνο που εργάζονταν».

Αναφέρεται ακόμη σε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες «οι εργαζόμενοι των ΚΨΥ στην 5η ΥΠΕ αλλά και σε άλλες ΥΠΕ αποκλείονται από την καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης

«Απαιτούμε να χορηγηθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους εργαζόμενους σε όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας. Είναι απαράδεκτο ακόμα και αυτή η έκτακτη οικονομική ενίσχυση να χρησιμοποιείται ως μέσο διαίρεσης των εργαζόμενων» τονίζει η Ομοσπονδία και επαναφέρει μία σειρά αιτημάτων της:

«Απαιτούμε ως ελάχιστη έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς μας την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές, όπως έχει αποφασίσει το ΣτΕ από τον Φεβρουάριο του 2018. Απαιτούμε επίσης την αναπλήρωση του συνόλου των μισθολογικών μας απωλειών, τη χορήγηση του υπόλοιπου ποσού των αναδρομικών που μας οφείλουν, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr