Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Formula 1 – Ο Λατίφι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του

Formula 1 – Ο Λατίφι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του

Ο Νικολάς Λατίφι αποκάλψε πως μετά το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι δέχθηκε απειλές για τη ζωή του.

Ο κόσμος της Formula 1 προσπαθεί ακόμα να συνειδητοποιήσει το τι έγινε στο τελευταίο Grand Prix της χρονιάς στο Άμπου Ντάμπι και το μυθικό φινάλε, όπου χάρισε τον τίτλο στον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε τη μαλακή γόμα που φορούσε έναντι της σκληρής του Χάμιλτον και κάνοντας το προσπέρασμα στο ξεκίνημα του 58ου γύρου, πανηγύρισε το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Ωστόσο, τίποτα δεν έδειχνε πέντε γύρους πριν το τέλος πως ο αγώνας θα είχε αυτή την εξέλιξη. Ο Βρετανός επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής οδηγούσε με ασφάλεια και στυλ και απλώς μετρούσε αντίστροφα μέχρι το τέλος για να κατακτήσει το όγδοο και να ξεπεράσει τον Μίκαελ Σουμάχερ. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον Νικολάς Λατίφι, με τον Καναδό να προσκρούει με τη Williams στον τοίχο και να αναγκάζει το αυτοκίνητο ασφαλείας να βγει στην πίστα, με ό,τι ακολούθησε να είναι γνωστό.

Χωρίς να το θέλει, ο Λατίφι τράβηξε ένα μεγάλο μέρος από τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, αλλά δεν πήρε ποτέ μέχρι σήμερα θέση για το περιστατικό που άλλαξε τον πρωταθλητή της χρονιάς. Έσπασε όμως τη σιωπή του και μια προσωπική ανακοίνωση αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλές για τη ζωή του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Καναδός πιλότος: 

«Προσπαθώ να βρω τον καλύτερο τρόπο να χειριστώ την όλη κατάσταση. Τα αγνοώ και συνεχίζω ή το αντιμετωπίζω και θίγω μια λυπηρή πραγματικότητα για κάποιον που χρησιμοποιεί τα social media; Δεν διαβάζω κάποιο σενάριο, αλλά λέω αυτό που σκέφτομαι. Η χρήση των social media ως μέσο για να επιτεθείς σε κάποιον με μηνύματα μίσους, ύβρις και να κάνεις απειλές είναι σοκαριστικό. Δεν ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα, διότι είναι η πραγματικότητα που ζούμε σήμερα. Γνωρίζω πως μιλούν αρνητικά για εμένα στο διαδίκτυο, πιστεύω πως κάθε αθλητής που αγωνίζεται σε παγκόσμιο σκηνικό βρίσκεται συνεχώς υπό ακραία κρίση του κοινού. Αλλά όπως έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν σε πολλά αθλήματα, χρειάζεται μόνο ένα συμβάν τη λάθος στιγμή που αναδεικνύει τον χειρότερο εαυτό των ανθρώπων που αυτοαποκαλούνται «οπαδοί» του αθλήματος».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024