Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολεμικό Ναυτικό – Βολή ανθυποβρυχιακής τορπίλης από αεροπλάνο

Πολεμικό Ναυτικό – Βολή ανθυποβρυχιακής τορπίλης από αεροπλάνο

Η βολή τορπίλης κατά υποβρυχίου έγινε για πρώτη φορά μετά από χρόνια, από αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού.

Η επιχειρησιακή εκπαίδευση του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού, Ανατολικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου, Σαρωνικού κόλπου, Βορείου Κρητικού και Μυρτώου Πελάγους, με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης, Υποβρυχίων Καταστροφών και Αεροπορίας Ναυτικού.

Στις ασκήσεις εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών κατά σκοποσήμου και κατά βραχονησίδας, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολή τορπίλης γυμνασίων από υποβρύχιο κατά στόχου επιφανείας και από Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) κατά υποβρυχίου, αντικείμενα επιχειρησιακής αξιοποίησης Σκαφών Ανορθοδόξου Πολέμου (ΣΑΠ) Mark V, σημαντικός αριθμός αντικειμένων εξάσκησης σε αντιμετώπιση όλων των ειδών των απειλών καθώς και δοκιμές τακτικών και μέσων αντιμετώπισης εχθρικών UAV.

Οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Η στιγμή της ρίψης

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή που το αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας εγκλωβίζει το εχθρικό υποβρύχιο (στο πλαίσιο της άσκησης) και εξαπολύει τορπίλη από τον αέρα.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024