Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα μέτρα λόγω εορτών και Όμικρον - Τις επόμενες ώρες οι ανακοινώσεις - «Στόχος να μην πάμε σε καθολικούς περιορισμούς»

Νέα μέτρα λόγω εορτών και Όμικρον – Τις επόμενες ώρες οι ανακοινώσεις – «Στόχος να μην πάμε σε καθολικούς περιορισμούς»

Πώς θα κάνουμε πρωτοχρονιά.

Δεν υπάρχουν σκέψεις ούτε για καθολικούς περιορισμούς, ούτε για κλείσιμο των σχολείων ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος παρότρυνε να περιμένουμε λίγες ώρες ακόμη για τις νέες ανακοινώσεις σχετικά με το πώς θα κάνουμε Ρεβεγιόν.

Ο κ. Οικονόμου απέφυγε να αναφέρει τα έκτακτα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν σήμερα, ωστόσο τόνισε στον ΣΚΑΪ πως στην επιδημιολιογική κατάσταση ενόψει Πρωτοχρονιάς θα αναφερθεί και ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, οι αποφάσεις και τα μέτρα προσαρμόζονται προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση που έρχεται. Η κατάσταση αποτυπώνεται με βάση και τα αποτελέσματα και τα μεγέθη που έχουμε για την Όμικρον», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας πως η στρατηγική με τα νέα δεδομένα δεν είναι εύκολη.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε, προϊδεάζοντας, ότι η Ομικρον είναι εδώ και ότι όλες οι χώρες προσαρμόζουν τη στρατηγική τους.

«Το επόμενο διάστημα θα αποσαφηνιστεί ο τρόπος για το πώς θα λειτουργήσουμε τις γιορτές. Βασικές αλλαγές δεν θα υπάρξουν», ανέφερε ο κ. Οικονόμου ερωτώμενος για το πλαίσιο των γιορτών και το τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση.

Το τέστινγκ θα βοηθήσει

Σε ερώτηση σχετικά με το αυξημένο τέστινγκ, το σενάριο που μοιάζει πιο πιθανό τις τελευταίες ώρες ο κ. Οικονόμου εξήγησε: «Το τέστινγκ είναι μια επιλογή που θα βοηθήσει σε όλο το επόμενο διάστημα», αρκέστηκε να πει παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα γίνουν σε λίγες ώρες και ζητώντας λίγο υπομονή.

Ξεκαθάρισε ότι η αγορά, τα εστιατόρια, η διασκέδαση θα παραμείνουν ανοιχτά, ενώ πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στη σκέψη τους ένα lockdown και ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να πάει σε καθολικά μέτρα και θα κάνει τα πάντα για να μην πάει η χώρα προς τα εκεί. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία εισήγηση για να αναβληθεί το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές και για μέτρα τύπου lockdown.

Συνεδριάζουν σήμερα ειδικοί

Σε ερώτημα για το αν θα διατεθούν ξανά self tests για όλες τις γιορτές, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι εξετάζεται να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα.

Συνεδριάζουν οι επιτροπές, το υπουργικό, το απόγευμα τα μέτρα

Να σημειωθεί ότι αυτή την ώρα συνεδριάζει η μικρή επιτροπή των λοιμοξιολόγων και θα ακολουθήσει το μεσημέρι η μεγαλύτερη επιτροπή που θα εισηγηθεί τα μέτρα στην κυβέρνηση.

Εντωμεταξύ, στις 11 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο όπου αναμένεται αναφορά για να δώσει το κλίμα να κάνει και ο πρωθυπουργός.

Το βασικό μέτρο που είναι στο τραπέζι

Με τις πληροφορίες ότι οι κρατήσεις σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και χώρους εστίασης είναι εξαιρετικά αυξημένες για την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην επιβολή του μέτρου των rapid και των PCR τεστ ακόμα και για εμβολιασμένους τις ημέρες των ρεβεγιόν.

«Παράθυρο» Τσιόδρα για νέα μέτρα λόγω Όμικρον

Χθες, ο Σωτήρης Τσιόδρας καθώς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης, μιλώντας στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιατρική σχολή του ΕΚΠΑ. άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη λήψη νέων μέτρων σε περίπτωση που χρειαστεί λόγω της παραλλαγής Όμικρον,

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε με φόντο την παραλλαγή Όμικρον και την έξαρση των κρουσμάτων σε αρκετές χώρες,  ότι «η κατάσταση στην Ευρώπη μας ανησυχεί λόγω της ταχείας μετάδοσης της Όμικρον».

Τόνισε δε, ότι «είμαστε σε επιφυλακή και επαγρύπνηση για νέα μέτρα αν χρειαστεί» ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά για την εορταστική περίοδο, τονίζοντας ότι «θα πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα στις συγκεντρώσεις στα σπίτια».

Ο καθηγητής του ΕΚΠΑ πάντως, χτύπησε το δικό του καμπανάκι, σημειώνοντας πως «υπάρχει κίνδυνος να υποκρύπτεται ένα κύμα Όμικρον στο κύμα της Δέλτα».

Από την πλευρά, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης αναφερόμενος στην παραλλαγή Όμικρον, τόνισε πως δεν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα που εμφανίζονται, πχ στο Λονδίνο.

«Μπαίνουμε σε μία διαδικασία αυξημένης ιχνηλάτησης. Πολύ πιθανό να δούμε αυξημένο testing» και πρόσθεσε πως ανάλογα με την εξέλιξη μπορεί να χρειαστούν κάποια νέα μέτρα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024