Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Getir – O τουρκικός γίγαντας του ντελίβερι επεκτείνεται στις ΗΠΑ

Getir – O τουρκικός γίγαντας του ντελίβερι επεκτείνεται στις ΗΠΑ

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Νεοϋορκέζοι άρχισαν να παρατηρούν κούριερ σε μοβ και κίτρινο χρώμα να αλωνίζουν την πόλη τους με μοτοποδήλατα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι Νεοϋορκέζοι άρχισαν να παρατηρούν κούριερ σε μοβ και κίτρινο χρώμα να αλωνίζουν την πόλη τους με μοτοποδήλατα.

Αυτοί οι ταχυμεταφορείς, που βρίσκονται επίσης στο Σικάγο και τη Βοστώνη, μεταφέρουν είδη παντοπωλείου για την εφαρμογή ταχείας παράδοσης Getir.

Η Getir, που ιδρύθηκε πριν από έξι χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, στοχεύει να παραδίδει καθημερινά είδη πρώτης ανάγκης από τα παντοπωλεία της στις πόρτες των πελατών της σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Φέτος, επεκτάθηκε σε όλη την Ευρώπη, όπου ανταγωνίζεται τις Gorillas και Zapp. Το επόμενο έτος, θα επικεντρωθεί πολύ περισσότερο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα αντιμετωπίσει ένα εντελώς νέο επίπεδο ανταγωνισμού.

«Οι ΗΠΑ είναι ίση με όλη την Ευρώπης, είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Getir, Ναζίμ Σαλούρ, σε συνέντευξή του στο CNBC, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για να λειτουργούν νεοφυείς επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης: Χιλιάδες ρομπότ προσλαμβάνονται για κατ’ οίκον παραδόσεις στην Κίνα

«Ένας καλός μπασκετμπολίστας στο τέλος θέλει να παίξει στο ΝΒΑ και το ΝΒΑ είναι στις ΗΠΑ», είπε ο Σαλούρ. «Παίξαμε μπάσκετ στην Τουρκία και μετά στην EuroLeague. Και τώρα είναι ώρα να δείξουμε τις ικανότητές μας και να προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε στο ΝΒΑ».

Σε «πολλές περισσότερες πόλεις»

Η Getir σχεδιάζει να επεκταθεί σε «πολλές περισσότερες» πόλεις των ΗΠΑ το 2022, είπε ο Σαλούρ. Ο επιχειρηματίας αρνήθηκε να δώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό, αλλά θα είναι «σίγουρα» πάνω από 10, είπε.

«Για να σας δώσω μια ιδέα, ανοίξαμε στο Λονδίνο πριν από 10 μήνες και σήμερα βρισκόμαστε σε 16 πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο», είπε, προσθέτοντας ότι η αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι πέντε φορές μικρότερη από τις ΗΠΑ.

Σκληρός ανταγωνισμός

Η Getir, η οποία έχει σχεδόν 30.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από πολύ μεγαλύτερες εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εταιρεία παράδοσης τροφίμων DoorDash, η οποία έχει πενταπλάσια χρηματιστηριακή αξία από αυτή της Getir, έχει ξεκινήσει τη δική της υπηρεσία ταχείας παράδοσης, ενώ η Uber πειραματίζεται επίσης στον χώρο. Η Amazon, η μεγαλύτερη εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, θα μπορούσε επίσης να μετακινηθεί σε αυτό τον κλάδο το επόμενο διάστημα.

«Υπάρχουν και άλλες εταιρείες που έρχονται στην περιοχή μας», είπε ο Σαλούρ. «Μερικοί είναι ήδη μεγαλύτεροι παίκτες, όπως το DoorDash», όπως παραδέχτηκε.

Υπάρχει επίσης μια νέα γενιά εταιρειών ταχείας παράδοσης που προσπαθεί να πάρει ένα κομμάτι από την πίτα.

Αρκετές νεοϋορκέζικες startup εταιρείες ταχείας παράδοσης, συμπεριλαμβανομένων των Jokr και Buyk, εμφανίστηκαν πρόσφατα, αλλά ο Σαλούρ ισχυρίζεται ότι δεν αποτελούν άμεση απειλή για την Getir.

«Είναι πολύ νέοι και είμαστε πολύ πιο έμπειροι», είπε. «Ο ανταγωνισμός εκεί δεν πρόκειται να μας ενοχλήσει».

Υποστηρίζεται από βαθιές τσέπες

Η Getir έχει συγκεντρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τις προσπάθειες επέκτασής της, με τους επενδυτές να αποτιμούν πρόσφατα την επιχείρηση σε περισσότερα από 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία σχεδιάζει να συγκεντρώσει περισσότερα κεφάλαια το 2022, είπε ο Σαλούρ, προσθέτοντας ότι συγκεντρώνει χρήματα με διαφορετικό τρόπο από ορισμένους από τους αντιπάλους του.

«Άλλοι πανικοβάλλονται τις περισσότερες φορές και οι επενδυτές καθορίζουν τους κανόνες», είπε ο Σαλούρ. «Όταν αυξάνουμε τα κεφάλαιά μας είναι κυρίως με τους δικούς μας όρους.»

Απρόθυμος να μειώσει το μερίδιό του στην εταιρεία όσο χρειάζεται, ο Σαλούρ είπε ότι η Getir δεν θα πάρει περισσότερα μετρητά από όσα χρειάζεται.

Η Getir έχει υποστηριχθεί από επώνυμους επενδυτές, όπως το hedge fund της Νέας Υόρκης, Tiger Global, και το venture capital, Sequoia.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024