Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο - Η Ομικρον πνίγει την Βρετανία - Ματαιώνονται οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις

Λονδίνο – Η Ομικρον πνίγει την Βρετανία – Ματαιώνονται οι πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις

Αντί για την εκδήλωση, θα μεταδοθεί από το BBC μια «εντυπωσιακή εκπομπή» στην οποία θα γίνεται αναφορά στα σημαντικότερα γεγονότα του 2021.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ανακοίνωσε απόψε ότι ματαιώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν στη βρετανική πρωτεύουσα την Πρωτοχρονιά, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Όμικρον στη Βρετανία.

«Με τις μολύνσεις της Covid-19 σε επίπεδα ρεκόρ στην πόλη μας και στο Ηνωμένο Βασίλειο, είμαι αποφασισμένος (…) να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ανακόψω την εξάπλωση της νέας παραλλαγής και να φροντίσω να μην επιβαρυνθούν οι υπηρεσίες» υγείας, ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.

«Είναι απογοητευτικό»

«Αυτό σημαίνει ότι δεν θα οργανώσουμε την εκδήλωση με συμμετοχή 6.500 ανθρώπων στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», εξήγησε. «Είναι πολύ απογοητευτικό για πολλούς Λονδρέζους, αλλά πρέπει να πάρουμε τα σωστά μέτρα για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού», επέμεινε.

Αντί εκδήλωσης

Αντί για την εκδήλωση, θα μεταδοθεί από το BBC μια «εντυπωσιακή εκπομπή» στην οποία θα γίνεται αναφορά στα σημαντικότερα γεγονότα του 2021.

Το Λονδίνο ακολουθεί έτσι το παράδειγμα του Παρισιού που το Σάββατο ανακοίνωσε ότι ματαιώνει τη ρίψη πυροτεχνημάτων και τις συναυλίες που επρόκειτο να δοθούν στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων. Το Μαρόκο από την πλευρά του επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί της Πρωτοχρονιάς.

Lockdown στην Ολλανδία

Οι εμπορικοί δρόμοι στην Ολλανδία είναι κλειστοί και τα σχέδια των πολιτών για τις γιορτές των Χριστουγέννων βρίσκονται στον αέρα καθώς η χώρα βρίσκεται από σήμερα σε καθεστώς λοκντάουν με στόχο τον περιορισμό την αναμενόμενης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού που προκαλούνται από την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον.

Ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε ανακοίνωσε το αιφνιδιαστικό λοκντάουν χθες το απόγευμα επιβάλλοντας το κλείσιμο των μη απαραίτητων καταστημάτων καθώς και των εστιατορίων, των κομμωτηρίων, των γυμναστηρίων, των μουσείων και άλλων δημόσιων χώρων από σήμερα μέχρι τουλάχιστον και τις 14 Ιανουαρίου.

Ολλανδία – Σε lockdown έως τις 14 Ιανουαρίου – Κλειστά σχεδόν τα πάντα

Η είδηση σόκαρε πολλούς Ολλανδούς που προετοιμάζονταν για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν χθες να προμηθευτούν δώρα και τρόφιμα αλλά και να κουρευτούν την τελευταία στιγμή.

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της φιλοξενίας ζητούν αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη κατά την εορταστική περίοδο ενώ οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων τονίζουν την αναγκαιότητα για σωματική άσκηση στη διάρκεια μιας υγειονομικής κρίσης.

«Το κλείσιμο όλων των μπαρ και των εστιατορίων σε έναν τόσο σημαντικό μήνα είναι υπερβολικά επώδυνο και δραματικό. Χρειαζόμαστε αποζημίωση και μια στρατηγική εξόδου», ανακοίνωσε η ολλανδική ένωση υπηρεσιών φιλοξενίας.

Όλα τα σχολεία θα κλείσουν μια εβδομάδα νωρίτερα για τις διακοπές των Χριστουγέννων, δηλαδή αύριο Δευτέρα, και θα παραμείνον κλειστά μέχρι τουλάχιστον στις 9 Ιανουαρίου, ενώ τα νοικοκυριά καλούνται να μην δέχονται πάνω από δύο επισκέπτες και οι συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους είναι επίσης περιορισμένες στα δύο άτομα .

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024