Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία - Διαφωνεί με την επιβολή νέων μέτρων ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ

Βρετανία – Διαφωνεί με την επιβολή νέων μέτρων ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ

Η συζήτηση για νέα μέτρα στη Βρετανία είναι θυελλώδης.

Ο υπουργός Οικονομικών στη Βρετανία, Ρίσι Σουνάκ  είναι ένας από τους δέκα υπουργούς της κυβέρνησης που αντιστέκονται στην εφαρμογή νέων περιορισμών πριν από τα Χριστούγεννα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον της Covid-19, όπως ανέφεραν οι Times.

Ο υπεύθυνος επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς είπε στους υπουργούς μέσα στο Σαββατοκύριακο ότι θα πρέπει να επιβληθούν νέοι περιορισμοί το συντομότερο δυνατό προκειμένου να μην καταρρεύσει το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας (NHS), σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Φόβοι για 3.000 νοσηλείες καθημερινά

Η Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Καταστάσεων στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα, περίπου 3.000 επιπλέον ασθενείς ενδέχεται να χρήζουν νοσηλείας καθημερινά.

Ωστόσο περίπου το 1/3 των υπουργών της βρετανικής κυβέρνησης αντιστέκονται στην επιβολή νέων περιορισμών και αμφισβητούν την εγκυρότητα της σχετικής μελέτης, όπως πρόσθεσε το ίδιο δημοσίευμα.

Ο Σουνάκ επιθυμεί να περιμένει μέχρι να ξεκαθαρίσουν οι πληροφορίες και έχει προτείνει να εξεταστούν περισσότερα μοντέλα, προτού ληφθούν αποφάσεις.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είναι επίσης αρνητικός στην επιβολή περισσότερων περιορισμών, καθώς πιστεύει ότι οι άνθρωποι τηρούν τα μέτρα από μόνοι τους και προχωρούν στη λήψη των αναμνηστικών δόσεων εμβολίων κατά της Covid-19 σε μεγάλους αριθμούς, σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, που επικαλέστηκαν έναν πολιτικό σύμμαχό του.

Νωρίτερα χθες, ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας αρνήθηκε να αποκλείσει την πιθανότητα εφαρμογής πρόσθετων περιορισμών κατά της Covid-19 πριν από τα Χριστούγεννα, δηλώνοντας ότι η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον είναι μία κατάσταση που εξελίσσεται γοργά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024