Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεταναστευτικό - Απελάθηκαν από την Ελλάδα 19 υπήκοοι Μπαγκλαντές

Μεταναστευτικό – Απελάθηκαν από την Ελλάδα 19 υπήκοοι Μπαγκλαντές

Πραγματοποιήθηκε με πτήση τσάρτερ αναγκαστική επιστροφή 19 υπηκόων Μπαγκλαντές στη χώρα τους, στο πλαίσιο διμερούς συνεργασίας.

Η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία προστίθενται στον κατάλογο των ασφαλών τρίτων χωρών για τους αιτούντες διεθνή προστασία που εισέρχονται στην Ελλάδα από τα σύνορά της με τις δύο παραπάνω χώρες, σύμφωνα με κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη.

Επίσης, όπως επισημαίνεται στην ίδια ΚΥΑ η Τουρκία εξακολουθεί να αποτελεί ασφαλή τρίτη χώρα για τους αιτούντες άσυλο πέντε χωρών προέλευσης: της Συρίας, του Αφγανιστάν, του Πακιστάν, του Μπαγκλαντές και της Σομαλίας.

Απέλαση στο Μπαγκλαντές

Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα με πτήση τσάρτερ αναγκαστική επιστροφή 19 υπηκόων Μπαγκλαντές στη χώρα τους, στο πλαίσιο διμερούς συνεργασίας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, είναι η πρώτη αναγκαστική απέλαση που πραγματοποιείται από το 2016 προς το Μπαγκλαντές, χάρη στις κοινές προσπάθειες της ελληνικής και της αυστριακής κυβέρνησης. Η επιχείρηση έλαβε χώρα υπό το συντονισμό της Frontex.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024