Διαστάσεις επιδημίας έχουν λάβει οι βανδαλισμοί σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Συνεχείς καταστροφές από αγνώστους σε πολλούς δήμους της χώρας αναγάγουν πλέον σε πολύ σοβαρό το θέμα της ασφάλειας των περιουσιακών στοιχείων των Δήμων. Δημοτικά θέατρα, σχολεία, φωτισμός, παιδικές χαρές έχουν αποτελέσει στόχο βανδαλισμών. «Σειρά» πήρε ο εορταστικός διάκοσμος του Δήμου Φλώρινας

Φθορές στον εορταστικό διάκοσμο του Νέου Δημοτικού Πάρκου προκάλεσαν άγνωστοι με τον Δήμο της Φλώρινας να καταδικάζει το γεγονός.

Φθορές στα ξύλινα σπιτάκια και στη φάτνη, που βρίσκονται στο Νέο Δημοτικό Πάρκο Φλώρινας, προκάλεσαν άγνωστοι στη διάρκεια της νύχτας.

Η Δημοτική Αρχή υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τον εντοπισμό των υπευθύνων, καταδικάζοντας παράλληλα το γεγονός.

Με αφορμή αυτή την ακραία πράξη βανδαλισμού, ο Δήμος Φλώρινας απευθύνει έκκληση σε όλους τους δημότες να επιδείξουν τον απαιτούμενο σεβασμό στη δημόσια περιουσία και στον εορταστικό στολισμό της πόλης.

Τα περιστατικά βανδαλισμών αυξάνονται και οι Δήμοι αδυνατούν να περιφρουρήσουν την δημοτική περιουσία τους, η οποία να μην λησμονούμε προέρχεται από τις εισφορές κυρίως των δημοτών.

Άρα, όσο καταστρέφονται πράγματα τόσο οι δημότες θα βάζουν έμμεσα το χέρι στη τσέπη ώστε να τα καλύπτουν από τις δικές τους εισφορές. Αυτό προφανώς όσοι αρέσκονται σε πράξεις καταστροφικές δεν το καταλαβαίνουν.

Η καταδίκη τέτοιων γεγονότων είναι προφανής. Αυτό που επίσης είναι προφανές είναι πως κανείς δεν γεννιέται βάνδαλος αλλά γίνεται. Υπάρχει η βούληση να μάθουμε τα αίτια που ένας άνθρωπος γίνεται βάνδαλος και να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε αυτή την εξέλιξη;

Αν κρίνουμε όμως με βάση τις κατά καιρούς πράξεις βίας στην χώρα μας, που αντί να μειώνονται, αυξάνονται, μάλλον όχι. Γιατί; Διότι όταν έρθουν στο φως οι λόγοι που ένας άνθρωπος γίνεται επιθετικός και βίαιος τότε είναι υποχρέωση της Πολιτείας και των θεσμών να εξαλειφθούν αυτοί οι λόγοι. «Μαλακά με τον άνθρωπο σκληρά με το πρόβλημα» είναι η αίσθηση μου.

Το πρόβλημα είναι, τα αίτια, που κάνουν το κόσμο βίαιο. Κανείς δεν γεννιέται βίαιος

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr