Σύμφωνα με την έρευνα της Focus Bari για τα εμβόλια, σταθερή είναι η εικόνα των πολιτών απέναντι στους εμβολιασμούς. Ποιοι είναι αυτοί που διστάζουν να «τσιμπηθούν».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η νέα έρευνα της Focus Bari για τα εμβόλια στην Ελλάδα αφού αποκαλύπτει ότι η αναλογία των εμβολιασμένων ή των θετικών για να κάνουν το εμβόλιο έχει αυξηθεί σταδιακά μέσα στο 2021.

Επίσης, η έρευνα καταγράφει ποιοι είναι περισσότερο διστακτικοί για να κλείσουν το ραντεβού τους για το εμβόλιο.

«Από τον Ιανουάριο έως τον Δεκέμβριο 2021, η Focus Bari | YouGov διενέργησε επτά Πανελλαδικές Έρευνες παρακολουθώντας την αναλογία των εμβολιασμένων, θετικά διακείμενων, σκεπτικών και αρνητικά διακείμενων Ελλήνων προς το εμβόλιο κατά του Covid-19», αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό σημείωμα.

Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας μέτρησης που διενεργήθηκε μεταξύ 3-6 Δεκεμβρίου σε δείγμα 1001 Ελλήνων 18-74 χρόνων:

H αναλογία των εμβολιασμένων/θετικών να κάνουν το εμβόλιο Ελλήνων έχει αυξηθεί σταδιακά μέσα στο 2021, με ιδιαίτερη αύξηση μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου.

Η σημερινή εικόνα δείχνει πως 4 στους 5 Έλληνες έχουν ήδη κάνει/έχουν ραντεβού/θα κάνουν οπωσδήποτε το εμβόλιο, και η αναλογία αυτή εντοπίζεται σταθερή μεταξύ των δύο τελευταίων μετρήσεων, Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου 2021.

Η νεαρή ηλικία των 18-24 εμφανίζει το ψηλότερο ποσοστό εκείνων που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα κάνουν ή όχι το εμβόλιο.

Εκείνοι που δηλώνουν αρνητική πρόθεση εμφανίζονται λίγο περισσότερο στις ηλικίες 25-44, στη Θεσσαλονίκη και στην περιφέρεια.

Ολόκληρη την έρευνα μπορείτε να τη δείτε εδώ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr