
Βουλγαρία – Αυξήθηκε ο αριθμός των εργοδοτών που θα δώσουν μπόνους – Πόσο θα είναι
Περισσότεροι από τους μισούς μεταξύ των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα καταβάλουν το ίδιο ποσό μπόνους σε όλα τα μέλη του προσωπικού τους.
Το 80% των Βούλγαρων εργοδοτών σχεδιάζει να δώσει μπόνους στο προσωπικό τους για τα Χριστούγεννα (από 60% το 2020), διαπίστωσε το Βουλγαρικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 100 και πλέον οργανισμών και εταιρειών μεταξύ 6ης και 10ης Δεκεμβρίου.
Κίνητρα
Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η χορήγηση του μπόνους οφείλεται στην επιθυμία παροχής κινήτρων στους εργαζόμενους (48% των ερωτηθέντων), στην επικείμενη περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (35%) και στην οικονομική κατάσταση της εταιρείας (24%).
Περισσότεροι από τους μισούς μεταξύ των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα καταβάλουν το ίδιο ποσό μπόνους σε όλα τα μέλη του προσωπικού τους και το 35% δήλωσε ότι θα συνδέσει το ποσό με την απόδοση του εργαζόμενου.
Πόσο θα είναι
Το μεγαλύτερο μέρος του μπόνους, το 30%, δεν θα υπερβαίνει τα 200 λέβα. Ένα 28% θα κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των 200 και 500 λέβα, και ένα 18% θα κυμαίνεται από 500 έως 1.000 λέβα.
Το προσωπικό του 12% των εταιρειών μπορεί να περιμένει το χριστουγεννιάτικο μπόνους που θα λάβει να ξεπερνά τα 1.000 λέβα, και αυτό το ποσοστό έχει μειωθεί από το 14% πέρυσι.
Εως ένας μισθός
Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα μπόνους θα έχουν τη μορφή δώρων, ένα ποσοστό του μηνιαίου μισθού ή ένας επιπλέον μισθός. Το 45% των εταιρειών που σκοπεύει να δώσει τα ίδια ή μεγαλύτερα μπόνους σε σχέση με πέρυσι αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό ελαφρώς μεγαλύτερο από το 42% το 2020.
Πηγή: ΑΠΕ
- Ιράν: Και το Κρεμλίνο επιβεβαιώνει τη συνάντηση Πούτιν – Αραγτσί «στην Αγία Πετρούπολη»
- Σικελία: Αναχωρεί για τη Γάζα ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια
- Επίθεση – Ουάσιγκτον: Η βία δεν έχει θέση «στη δημοκρατία μας», τονίζει ο Ομπάμα
- Πετρέλαιο: Αυξάνονται οι τιμές κατά 2% και πλέον ελλείψει συνομιλιών ΗΠΑ – Ιράν
- SIPRI: Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες πλησίασαν τα 3 τρισ. δολάρια το 2025
- Λίβανος: 14 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά στις επιθέσεις του Ισραήλ


