Προσφυγικό – Ασυνόδευτο βρέφος ανάμεσα σε 70 πρόσφυγες που έφτασαν με πλοιάριο στη Λαμπεντούζα
Το βρέφος, ίσως και μικρότερο του ενός έτους, διασώθηκε από τα σωστικά συνεργεία μαζί με τους περίπου 70 άλλους μετανάστες που επέβαιναν στο πλοιάριο, το οποίο έφθασε χθες στις ακτές της Σικελίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Repubblica
Ένα ασυνόδευτο βρέφος ενός έτους, το οποίο οι γονείς του είχαν στείλει για να επιχειρήσει μόνο του τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου, έφτασε σώο και αβλαβές στη νήσο Λαμπεντούζα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Το βρέφος, ίσως και μικρότερο του ενός έτους, διασώθηκε από τα σωστικά συνεργεία μαζί με τους περίπου 70 άλλους μετανάστες που επέβαιναν στο πλοιάριο, το οποίο έφθασε χθες στις ακτές της Σικελίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Repubblica.
«Διέσχισε την Μεσόγειο πριν ακόμη μάθει να περπατάει. Αψήφησε τα κύματα μόνο του», πρόσθεσε το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι το βρέφος «είναι πολύ μικρό ώστε να επιτρέπεται η δημοσιοποίηση του ονόματός του και της ιστορίας του».
Οι άλλοι μετανάστες αγνοούσαν την ταυτότητα του παιδιού, αλλά οι γονείς του τους είχαν παρακαλέσει να φροντίσουν για την ασφάλεια του παιδιού στην διάρκεια του ταξιδιού, ίσως επειδή οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν μαζί του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι περίπου 500 μετανάστες έφθασαν με επτά διαφορετικά πλοιάρια στην Λαμπεντούζα κατά τις δύο τελευταίες ημέρες.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ, περίπου 1.340 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του χρόνου στην προσπάθειά τους να διαπλεύσουν την Μεσόγειο.
Στις 17 Ιανουαρίου, το stage του Black Temple υποδέχεται μια σειρά από ελληνικές μπάντες, που θα ερμηνεύσουν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του David Bowie - ενώ τα decks θα αναλάβει ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος.
Η παράσταση Ήμερη – Η Ανατομία μιας Πτώσης, εμπνευσμένη από το έργο, τη ζωή και τη φιλοσοφία του κορυφαίου Ρώσου συγγραφέα, επιχειρεί μια σύγχρονη, εσωτερική ανάγνωση πάνω στην έννοια της πτώσης — σωματικής, ηθικής και υπαρξιακής.
Ο καθηλωτικός μονόλογος του Ανδρέα Φλουράκη «ΤΑΠ ΑΟΥΤ» ανεβαίνει στο ανανεωμένο Μικρό Γκλόρια. Το κείμενο ζωντανεύει στη σκηνή με τον Τάσο Κορκό στην ερμηνεία, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει ο Θανάσης Ισιδώρου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας