Αμ' έπος, άμ' έργον ο Ανδρουλάκης: το βράδυ στην TV δίνει στοιχεία και για το νόμιμο και για το ηθικό και καταθέτει μήνυση στον Αδωνι που για Predator έπεα πτερέοντα και από τηγανίτα τίποτα
Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει τα γέλια και το αλκοόλ για 11 ημέρες για την επέτειο θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ
Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ κυβέρνησε τη Βόρεια Κορέα από το 1994 έως και τον θάνατό του το 2011 και στη συνέχεια τον διαδέχθηκε ο τρίτος και νεότερος γιος του, ο σημερινός ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.
Την απαγόρευση του γέλιου και της κατανάλωσης αλκοόλ για 11 μέρες ανακοίνωσε η Βόρεια Κορέα προς τους πολίτες λόγω της επετείου θανάτου του άλλοτε ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ. Επιπλέον, απαγορεύονται και τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.
Η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε πως για 11 ημέρες οι πολίτες δεν θα μπορούν να δείξουν κάποιο συναίσθημα χαράς, όπως το γέλιο αλλά ούτε και να διασκεδάσουν με αλκοόλ γιατί η χώρα πρέπει να τιμήσει τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ.
Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ κυβέρνησε τη Βόρεια Κορέα από το 1994 έως και τον θάνατό του το 2011 και στη συνέχεια τον διαδέχθηκε ο τρίτος και νεότερος γιος του, ο σημερινός ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν.
Ούτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ
«Κατά την περίοδο πένθους, δεν πρέπει να πιούμε αλκοόλ, να γελάσουμε ή να ασχολούμαστε με δραστηριότητες αναψυχής», δήλωσε στο Radio Free Asia (RFA) ένας κάτοικος της Βόρειας Κορέας από τη βορειοανατολική πόλη Sinuiju.
Μάλιστα, σήμερα Παρασκευή (17.12.2021) ημέρα θανάτου του Κιμ Γιονγκ Ιλ, οι Βορειοκορεάτες δεν μπορούν να πάνε ούτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ.
Ο κάτοικος, όπως μεταδίδει η DailyMail, πρόσθεσε στον ραδιοφωνικό σταθμό, ότι «στο παρελθόν όσοι άνθρωποι βρέθηκαν να καταναλώνουν αλκοόλ ή μεθυσμένοι κατά την περίοδο πένθους συνελήφθησαν και αντιμετωπίστηκαν ως εγκληματίες ιδεολογίας. Δεν τους ξαναείδαμε ποτέ».
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.