Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης - Εκλιπαρώ κάθε πολίτη να κάνει το εμβόλιο - Τεράστιες οι ευθύνες Μητσοτάκη για την κατάσταση στο ΕΣΥ

Ανδρουλάκης – Εκλιπαρώ κάθε πολίτη να κάνει το εμβόλιο – Τεράστιες οι ευθύνες Μητσοτάκη για την κατάσταση στο ΕΣΥ

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για νέα εκστρατεία ενημέρωσης του ΚΙΝΑΛ υπέρ του εμβολιασμού προκειμένου όπως είπε «να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση που αφορά το εμβόλιο»

Το Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «η Σωτηρία» επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν τονίζοντας ότι από τους 17 διασωληνωμένους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο μόνο ένας είναι εμβολιασμένος.

Να σπάσουμε το φόβο και την παραπληροφόρηση για το εμβόλιο

Ο κ. Ανδρουλάκης παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για μη στήριξη του ΕΣΥ λέγοντας ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του πίσω από ακραίες και καταδικαστέες δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης» φωτογραφίζοντας παράλληλα τις δηλώσεις Κουρουμπλή περί δολοφόνων.

Παράλληλα ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε λόγο για νέα εκστρατεία ενημέρωσης του ΚΙΝΑΛ υπέρ του εμβολιασμού προκειμένου όπως είπε «να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση που αφορά το εμβόλιο».

Διαβάστε επίσης: Λύτρας – Πώς σχολίασε τις αντιδράσεις για την κοινή έρευνα με τον Τσιόδρα για τις ΜΕΘ και τη θνητότητα

Αναλυτικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

«Από την ενημέρωση που είχαμε εδώ στο νοσοκομείο Σωτηρία, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά, όπως είναι άλλωστε και τα στοιχεία του ECDC. Εκλιπαρώ κάθε Έλληνα πολίτη ο οποίος δεν έχει μέχρι τώρα αξιοποιήσει το μόνο όπλο που μας έχει χαρίσει η επιστήμη, να κάνει το εμβόλιο.

»Σήμερα στο νοσοκομείο Σωτηρία που έχουμε 17 διασωληνωμένους, ένας μόνο είναι εμβολιασμένος. Σήμερα στην Πορτογαλία έχουμε 15 νεκρούς κάθε μέρα, ενώ στην Ελλάδα σχεδόν 100, διότι εκεί υπάρχει μια πολύ μεγάλη εμβολιαστική κάλυψη. Άρα είναι πολύ κρίσιμο να βελτιώσουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας για να σώσουμε ανθρώπινες ζωές.

Δεν μπορεί να κρύβει τις ευθύνες του ο κ. Μητσοτάκης

»Επίσης, είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας όσο θα έπρεπε βάσει των σημερινών συνθηκών της πανδημίας και αυτό πρέπει να γίνει. Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του πίσω από ακραίες και καταδικαστέες δηλώσεις μελών της αντιπολίτευσης.

»Εμείς, ως κόμμα ευθύνης, ξεκινάμε νέα εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για να σπάσουμε τον φόβο και την παραπληροφόρηση που αφορά το εμβόλιο. Πρέπει περισσότεροι άνθρωποι στη χώρα μας να πάρουν πρωτοβουλία, να τους στηρίξουμε, να καταλάβουν ότι η αξία του να υπερασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή είναι μια καθημερινή μάχη.

»Θεωρώ αδιανόητο να αποδεχθούμε ότι κάθε μέρα θα είναι κανονικότητα να χάνεται ένα ελληνικό χωριό. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα με συνεννόηση, σύνεση και σχέδιο. Και αυτή είναι πρωτίστως ευθύνη της κυβέρνησης, αλλά και ευθύνη όλων εμάς που θέλουμε πραγματικά να γυρίσουμε σελίδα και να έχουμε μια καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024