Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δήμος Πωγωνίου - Γιατί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τις συντάξεις τους οι ηλικιωμένοι

Δήμος Πωγωνίου – Γιατί κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς τις συντάξεις τους οι ηλικιωμένοι

Οι ηλικιωμένοι στον Δήμο Πωγωνίου ίσως μείνουν χωρίς τις συντάξεις τους.

Σε πολλά χωριά οι ηλικιωμένοι περιμένουν πώς και πώς αυτές τις μέρες τους ταχυδρόμους για να τους φέρουν τις συντάξεις τους, αλλά στον Δήμο Πωγωνίου ίσως φέτος δεν θα χαρούν.

Ποιος ο λόγος; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο μοναδικός ταχυδρόμος που εξυπηρετεί την περιοχή νόσησε από κοροναϊό και βρίσκεται σε καραντίνα, ενώ μια ακόμη συμβασιούχος υπάλληλος που υπηρετούσε στο ταχυδρομικό γραφείο είναι σε άδεια κυήσεως.

Τι απάντησαν τα ΕΛΤΑ

Παρά τις επικοινωνίες του Δήμου Πωγωνίου με τα ΕΛΤΑ, δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί λύση με αποτέλεσμα. Με οργισμένη επιστολή του προς τη Διοίκηση των ΕΛΤΑ ο δήμαρχος Κώστας Καψάλης ζητά την άμεση και μόνιμη επίλυση του προβλήματος, κάνοντας λόγο για κυκεώνα προβλημάτων και απαξίωση των αναγκών των δημοτών.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο δήμαρχος: «Τα αποτελέσματα της μέγιστης απαξίωσης που έχουν επιδείξει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στις ανάγκες των δημοτών του παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου, έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των πολιτών, στην πλειοψηφία τους άτομα τρίτης ηλικίας και κατ’ επέκταση συνταξιούχοι…

Το Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου λειτουργεί με έναν ταχυδρόμο που εξυπηρετεί όλα τα χωριά του Δήμου και μία συμβασιούχο υπάλληλο που είναι σε ενδιαφέρουσα. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και το οποίο οφείλετε να επιλύσετε άμεσα.

Σας υπενθυμίζουμε δε, ότι είναι το μοναδικό Ταχυδρομικό Γραφείο που έχει μείνει ανοιχτό, από τα 5 που λειτουργούσαν στο παρελθόν. Οι δημότες του Δήμου Πωγωνίου αξίζουν το σεβασμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων και έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν τις υπηρεσίες που λαμβάνουν όλοι οι πολίτες. Κανένας δημότης δε μπορεί να μείνει χωρίς σύνταξη, κανένας δημότης δε μπορεί να μην εξυπηρετηθεί από το Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου. Αναμένουμε λύση άμεσα και σε μόνιμο επίπεδο».

*Φωτογραφίες αρχείου

Sports in

Ο Ζέλσον στο πλάνο του Μεντιλίμπαρ

Ο έμπειρος εξτρέμ είναι παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά με μια κίνηση και ο Μεντιλίμπαρ ποντάρει πολλά πάνω του

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024