Γιαννακοπούλου – Εάν η κυβέρνηση υιοθετούσε όσα αναφέρει η μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, θα είχαμε γλιτώσει ανθρώπινες ζωές
«Προχωρήστε επιτέλους σε πραγματική αύξηση, κατάλληλη στελέχωση των ΜΕΘ, με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι επείγουσα ανάγκη, είναι επιλογής ζωής» τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ απευθυνόμενη στη Μίνα Γκάγκα
Να προχωρήσει η κυβέρνηση σε πραγματική αύξηση και στελέχωση των ΜΕΘ με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό, ζήτησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, απευθυνόμενη, νωρίτερα στην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα.
«Είστε έγκριτη επιστήμων και γιατρός και θέλω να σας ρωτήσω κατά πόσο υιοθετείτε τις απόψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τη μελέτη Λύτρα και Τσιόδρα, οι οποίες αναφέρουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει υποχρηματοδότηση στο ΕΣΥ, ότι υπάρχει υποστελέχωση στο ΕΣΥ και ότι υπάρχουν περιφερειακές ανισότητες στις δομές αλλά και στις υπηρεσίες υγείας», είπε η Νάντια Γιαννακοπούλου και προσέθεσε:
«Εάν τις υιοθετείτε, αυτό σημαίνει ότι θα είχαμε γλιτώσει ανθρώπινες ζωές, εάν η κυβέρνησή σας είχε κάνει από την αρχή της πανδημίας αυτό που σας ζητούσαμε. Να στελεχώσετε, ουσιαστικά και πραγματικά, το ΕΣΥ. Μακριά από εμάς, οποιαδήποτε διάθεση στείρας, άγονης αντιπολίτευσης, ειδικά πάνω σε τόσο ευαίσθητα ζητήματα που έχουν σχέση με ασθενείς, με ΜΕΘ και ΜΑΦ. Όμως η πανδημία μετράει ήδη δύο χρόνια, έχουν επιστρατευθεί δημόσιοι και ιδιωτικοί πόροι και οι δομικές αδυναμίες παραμένουν. Άρα τι κάνετε; Προσπαθείτε να κρύψετε αυτά που υπάρχουν; Τα επιδημιολογικά στοιχεία αποκαλύπτουν όλες αυτές τις αδυναμίες. Προχωρήστε επιτέλους σε πραγματική αύξηση, κατάλληλη στελέχωση των ΜΕΘ, με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό. Δεν είναι πολυτέλεια, είναι επείγουσα ανάγκη, είναι επιλογής ζωής».
Επειδή βλέπουμε να προελαύνει η μετάλλαξη Όμικρον, πείτε μας ποια μέτρα θα πάρετε, γιατί βλέπουμε την κυβέρνησή σας, να αντιμετωπίζει αυτό που έρχεται με μια απίστευτη αμεριμνησία, είπε επίσης η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής.
Διαβάστε επίσης: Μίνα Γκάγκα – Δεν υπάρχει τρόπος να συγκρίνουμε την θνητότητα
Διαβάστε επίσης: Σωτήρης Τσιόδρας – Η απάντηση για τη μελέτη που προκάλεσε σάλο
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]
- Γιορτή σήμερα 19 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Στα ύψη η παραοικονομία του Μουντιάλ!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442