Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάλκινο γλυπτό του Τζορτζ Φλόιντ πωλείται σε δημοπρασία του Sotheby's

Χάλκινο γλυπτό του Τζορτζ Φλόιντ πωλείται σε δημοπρασία του Sotheby’s

Τα έσοδα από τη δημοπρασία που πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 17 Δεκεμβρίου θα ενισχύσουν τις οργανώσεις που έχουν ιδρύσει οι οικογένειες των δύο θυμάτων αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ

Η Confront Art θέτει προς πώληση γλυπτά της Μπριόνα Τέιλορ και του Τζορτζ Φλόιντ σε δημοπρασία Σύγχρονης Τέχνης του Sotheby’s.

Οι δύο προτομές είναι έργα του καλλιτέχνη Chris Caranbuci ως μέρος της σειράς SEEINJUSTICE της συλλογικότητας τέχνης.

Τα έσοδα από τη δημοπρασία που πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 17 Δεκεμβρίου θα ενισχύσουν τις οργανώσεις που έχουν ιδρύσει οι οικογένειες των δύο θυμάτων αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ.

Ο Φλόιντ πέθανε τον Μάιο του 2020, όταν λευκός αστυνομικός της Μινεάπολης πίεσε το λαιμό του με το γόνατό του για περισσότερα από εννέα λεπτά κατά τη σύλληψη. Έγινε το σύμβολο κινήματος που αντιτίθεται στην αστυνομική βία και την προκατάληψη στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ο αστυνομικός καταδικάστηκε σε 22 χρόνια κάθειρξη.

Η Τέιλορ πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, όταν ένοπλοι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμά της στο Κεντάκι τον Μάρτιο του 2020. Κανένας από τους αστυνομικούς δεν έχει κατηγορηθεί για τον θάνατό της.

Εκπρόσωποι του οίκου Sotheby’s στη Νέα Υόρκη εκτιμούν ότι το χάλκινο γλυπτό του Φλόιντ ύψους 1,8 μέτρων αναμένεται να πωληθεί 100.000-150.000 δολάρια. Το έργο που απεικονίζει την Τέιλορ είναι μικρότερης κλίμακας με ύψος 1,2 μέτρα και εκτιμάται ότι η τιμή πώλησης θα είναι 20.000-30.000 δολάρια.

«Εξακολουθούμε να παλεύουμε πολύ για τη δικαιοσύνη για τη Μπριόνα» είπε η Ταμίκα Πάλμερ, μητέρα της Μπριόνα Τέιλορ. «Το έργο δεν αιχμαλωτίζει μόνο το πνεύμα της Μπριόνα, είναι ένα μνημείο που στέκεται για έκκληση στη δικαιοσύνη για εκείνη και τους άλλους που έχουν υποστεί την ίδια μοίρα, και ένας όμορφος τρόπος να τιμηθεί η ζωή της».

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024