Οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος συνέλεξε 2.190 χάρτινες χιονονιφάδες κατασκευασμένες από παιδιά σε όλο τον Καναδά για να συνθέσει τη μεγαλύτερη αλυσίδα νιφάδων χιονιού από χαρτί στον κόσμο.

H Guinness World Records, υπεύθυνη για το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες επιβεβαίωσε ότι η Earth Rangers, οργάνωση προστασίας του περιβάλλοντος για παιδιά κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ, όταν η αλυσίδα συναρμολογήθηκε στον ζωολογικό κήπο του Τορόντο και το ύψος της ήταν περίπου 404 μέτρα.

Η Earth Rangers συγκέντρωσε τις νιφάδες χιονιού φτιαγμένες από παιδιά σε όλο τον Καναδά από τον Ιούνιο. Από τα παιδιά ζητήθηκε να γράψουν στις χάρτινες δημιουργίες τους τις ανησυχίες τους για θέματα κλιματικής αλλαγής και τις ελπίδες τους για το μέλλον.

«Οι χιονονιφάδες αντιπροσωπεύουν ένα μέρος του πληθυσμού που αξίζει να ακουστεί η φωνή του: τα παιδιά μας. Ενώ πολλοί ενήλικες μπορεί να βλέπουν την κλιματική κρίση ως ανυπέρβλητη, τα παιδιά γνωρίζουν ότι αυτό δεν αποτελεί επιλογή» είπε ο Τόβα Μπαρόκας, πρόεδρος της Earth Rangers.

«Έχει ζωτική σημασία να αισθάνονται αισιόδοξα ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση, ακόμη και μια τόσο μεγάλη όσο η κλιματική αλλαγή, αν συνεργαστούμε».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr