Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εύκολη νίκη της Ντόρτμουντ (3-0)

Εύκολη νίκη της Ντόρτμουντ (3-0)

Με δύο γκολ του Χάαλαντ η Ντόρτμουντ επικράτησε άνετα της Γκρόιτερ Φιρτ με 3-0 και συνεχίζει το κυνήγι της Μπάγερν. Φουλ του «Χ» για Λεβερκούζεν, Λειψία και Φράιμπουργκ.

Μόνο ένας από τους γηπεδούχους στα τέσσερα τελευταία ματς της 16ης αγωνιστικής χαμογέλασε απόψε (15/12). Αυτή ήταν η Ντόρτμουντ, ενώ στ΄ άλλα τρία οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με το βαθμό, με την Χοφενχάιμ να «επιστρέφει» από το 2-0 στη «Μπάι Αρένα».

Μετά από μία ισοπαλία και μία ήττα, η Ντόρτμουντ επέστρεψε στα «τρίποντα». Ανεβάζοντας… στροφές στο δεύτερο μέρος επικράτησε 3-0 της ουραγού, Γκρόιτερ Φιρτ και μείωσε στο -6 από την πρωτοπόρο, Μπάγερν. Ο Έρλινγκ Χάαλαντ πέτυχε τα δύο πρώτα τέρματα των «Βεστφαλών», το πρώτο με πέναλτι στο 33΄ και το δεύτερο στο 82΄ (το τρίτο ο Μάλεν στο 89΄), διατηρώντας τους «Βεστφαλούς» «ζωντανούς» στη μάχη του τίτλου.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν «αυτοκτόνησε» στη «Μπάι Αρένα», καθώς φάνηκε επηρεασμένη μετά τη συντριβή στην Φρανκφούρτη (5-2) κι ενώ προηγήθηκε 2-0 της Χοφενχάιμ, τελικά οι φιλοξενούμενοι με δύο τέρματα στο φινάλε «έσωσαν την παρτίδα». Και τα δύο τέρματα των «ασπιρίνων» πέτυχε ο Πάτρικ Σικ, που με το βαθμό ανέβηκαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

«Τρέχει» για να καλύψει το χαμένο έδαφος η Λειψία, η οποία έφυγε με το βαθμό από την έδρα της Αουγκσμπουργκ (1-1), ωστόσο, θα χρειαστεί νίκες για να βρεθεί σε «θέση οδηγού» στη μάχη για τις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα, η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης κατάφερε ν΄ ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να φύγει νικήτρια από το Μπορούσια Παρκ με 3-2 επί της Γκλάντμπαχ.

Σε δεύτερο σερί ματς η επίθεση ήταν αυτή που έδωσε το «τρίποντο» στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μετά το 71΄ έπαιζαν με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της αποβολής του Τούτα. Για την Μπορούσια ήταν η τέταρτη σερί ήττα, η οποία βάζει σε μπελάδες το συγκρότημα του Άντι Χάτερ.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024