Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πλέον στα ταξίδια με ηλεκτρικό αμάξι είσαι... incharge

Πλέον στα ταξίδια με ηλεκτρικό αμάξι είσαι… incharge

Πόσο εύκολο είναι να γίνει στην Ελλάδα;

Μία από τις μεγάλες απορίες των οδηγών που μόλις αγόρασαν ή ψάχνουν για να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο (τόσο για ιδιωτική όσο και για επαγγελματική χρήση) είναι το κατά πόσο είναι εύκολο να ταξιδέψουν με αυτό σε μεγάλες αποστάσεις και να βρουν σημεία να το φορτίζουν. Και η αλήθεια είναι ότι πριν από λίγο καιρό οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα ήταν μάλλον περίπλοκες. Ευτυχώς, αυτό έχει ήδη αλλάξει.

Πλέον, η Ελλάδα διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο ταχυφορτιστών που βρίσκονται τοποθετημένοι σε σημεία-κλειδιά σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια, επιτρέποντάς μας να ταξιδεύουμε ξένοιαστα με τα ηλεκτρικά ή plug-in hybrid οχήματά μας. Ειδικά ανεπτυγμένη εφαρμογή και εργαλεία μέτρησης κάθε λεπτομέρειας της φόρτισης, μας δίνουν τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας και μας βοηθούν να εντοπίζουμε ανά πάσα στιγμή έναν κοντινό σταθμό φόρτισης.

Μια πρώτη γνωριμία

Ο λόγος για το incharge, ένα δίκτυο που αποτελείται από τριάντα ταχυφορτιστές, οι 22 εκ των οποίων έχουν τοποθετηθεί σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων ΣΕΑ, της AVIN και της Shell (του ομίλου Motor Oil), σε επιλεγμένα σημεία που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του Εθνικού οδικού δικτύου. Πρόκειται για το αποτέλεσμα των έμπρακτων επενδύσεων της nrg στην ηλεκτροκίνηση – και έρχεται μαζί με ένα σύνολο λύσεων για τον έλληνα οδηγό, που τον διευκολύνουν σε κάθε βήμα.

Οι φορτιστές, που ανήκουν στους πλέον προηγμένους στην Ευρώπη, είναι σε θέση να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό όχημα σε έως και κατά 80% της δυναμικότητάς του μέσα σε μισή ώρα, μειώνοντας τους χρόνους αναμονής.

Το δίκτυο θα συνεχίσει να επεκτείνεται, τόσο σε κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους όσο και σε αστικά κέντρα με DC αλλά και AC φορτιστές. Πράγμα που αποδεικνύει ότι η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα περνά στην επόμενη μέρα.

Δείτε εδώ το χάρτη των διαδρομών του incharge για το επόμενο ηλεκτροκίνητο ταξίδι σας!

Από τη θεωρία στην πράξη

Για να αντιληφθούμε τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω, ας φανταστούμε ότι ξεκινάμε για ένα ταξίδι με το ηλεκτρικό μας όχημα.

Πριν φύγουμε από το σπίτι, βεβαιωνόμαστε φυσικά ότι έχουμε «φουλάρει» την μπαταρία του. Πράγμα εξαιρετικά εύκολο χάρη στο πρόγραμμα incharge HOME που πέραν των ανταγωνιστικών χρεώσεων ενέργειας, μας εξασφαλίζει και δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για φόρτιση επί έναν ολόκληρο χρόνο, δωρεάν συνδρομή nrg Green, μηδενική εγγύηση με πάγια εντολή και πολλαπλάσιους πόντους στο allSmart. Με άλλα λόγια, πριν ξεκινήσουμε έχουμε γεμίσει το αυτοκίνητό μας… εντελώς δωρεάν.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε την εξοικονόμηση χρημάτων ήδη από την επιλογή του εξοπλισμού, για παράδειγμα επιλέγοντας τον οικιακό φορτιστή της nrg που αποτελεί την πιο οικονομική λύση, εύχρηστης και γρήγορης φόρτισης. Εύκολος στην τοποθέτηση και με μικρές διαστάσεις, προσαρμόζεται στις ανάγκες της κατοικίας μας ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της.

Στο δρόμο για την ενέργεια

Έστω, λοιπόν, ότι δεν έχουμε υπολογίσει σωστά τη μπαταρία που θα χρειαστούμε ή ότι η απόσταση που σκοπεύουμε να διανύσουμε είναι μεγαλύτερη από αυτή που αντέχει το αυτοκίνητό μας χωρίς επαναφόρτιση. Προκειμένου να βρούμε τον πιο βολικό σταθμό φόρτισης, αρκεί να μπούμε στην εφαρμογή incharge (διαθέσιμη για Android και iOS) – ή στην αντίστοιχη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Εκεί, μπορούμε να βρούμε εύκολα το σημείο φόρτισης που μας εξυπηρετεί, χρησιμοποιώντας αν θέλουμε και φίλτρα με βάση το είδος της φόρτισης που προτιμάμε. Φτάνοντας, η εφαρμογή μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε σε πραγματικό χρόνο την πορεία της φόρτισης, αλλά και να δούμε το ιστορικό φορτίσεών μας. Στο τέλος, θα ολοκληρώσουμε την πληρωμή μας και πάλι μέσα από το incharge app. Και αν προκύψει κάποιο απρόοπτο, θα εξυπηρετηθούμε άμεσα από την ομάδα της nrg ανεξάρτητα από τη μέρα και την ώρα.

Ουσιαστικά, κάθε μας ταξίδι γίνεται εξίσου εύκολο με εκείνα που πραγματοποιούσαμε και με τα οχήματα συμβατικού κινητήρα, ενώ παράλληλα γίνεται πιο επωφελές και για το budget μας, αλλά και για το περιβάλλον.

Λύσεις εντός έδρας

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρηματίες θα ανακαλύψουν στα νέα προγράμματα της nrg χρήσιμα εργαλεία για πολλά περισσότερα από τα ταξίδια τους. Για παράδειγμα, το incharge BUSINESS αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη λύση που προσφέρεται αυτή τη στιγμή για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φορτιστές στον χώρο τους, με στόχο την εξυπηρέτηση των πελατών τους.

Από την παροχή και εγκατάσταση του φορτιστή, έως τη δωρεάν προσφορά της προηγμένης διαχείρισης και προβολής της υπηρεσίας incharge, η nrg έχει φροντίσει κάθε λεπτομέρεια, δημιουργώντας ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία προσφέρει στις επιχειρήσεις αυτοψία εγκατάστασης, προμήθεια σταθμών φόρτισης, υπηρεσίες Operation & Maintenance και προβολή στο δίκτυο incharge.

Επιπλέον, η nrg διαθέτει στους πελάτες της έξυπνους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων με εξαιρετικά προνόμια. Οι AC και DC φορτιστές της nrg αποτελούν τεχνολογικές λύσεις υψηλής αξιοπιστίας για εύχρηστη και ταχεία φόρτιση, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των χρηστών στα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης.

Μπορείτε να ανακαλύψετε όλα τα προγράμματα και τις παροχές incharge στο nrgincharge.gr ή καλώντας στο 218 881 8102.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024