Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καιρός - Νέα επιδείνωση του καιρού - Χιόνια το σαββατοκύριακο

Καιρός – Νέα επιδείνωση του καιρού – Χιόνια το σαββατοκύριακο

Χιονοπτώσεις σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα και κρύο σε όλη τη χώρα προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με βροχές, χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και θυελλώδεις βοριάδες. Ήδη από χθες έχει στα «λευκά» έχει ντυθεί η Πάρνηθα. Σε υψόμετρο 1050 μέτρα με τη θερμοκρασία να είναι στους -1 βαθμούς Κελσίου το χιονισμένο τοπίο της Πάρνηθας είναι μαγευτικό.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός – Τσουχτερό κρύο, βροχή, βοριάδες και χιονοπτώσεις

Για έντονα φαινόμενα  κατά τη διάρκεια του ερεχόμενου Σαββατοκύριακου, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Κυρίως τα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας θα επηρεαστούν από βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενώ με έντονο κρύο θα επηρεαστεί όλη η χώρα.

Περίπου από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα θα σημειώνονται βροχές στα πεδινά και χιόνια στα αντίστοιχα ορεινά και ημιορεινά αλλά και τοπικά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι κατά διαστήματα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς, σε τμήματα της Θεσσαλίας, στην Εύβοια, στην Πελοπόννησο, αλλά και σε περιοχές της Κρήτης (κυρίως ορεινές).

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας:

Ο καιρός στην Αττική – Χιόνια από τα 400 με 450 μέτρα υψόμετρο

Αναφερόμενος στην πρόγνωση για την Αττική, ο Γιάννης Καλλιάνος, υπογραμμίζει ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου η θερμοκρασία θα υποχωρήσει αισθητά και οι χιονοπτώσεις θα σημειώνονται περίπου από τα 400 με 450 μέτρα υψόμετρο και υψηλότερα. Μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες και ιδιαίτερα ενισχυμένοι.

Το Σάββατο θα φθάνουν στο Αιγαίο ειδικά τα επτά μποφόρ, ενώ την Κυριακή στο Αιγαίο, τα οκτώ μποφόρ, και πιθανώς τοπικά τα εννέα.

Η θερμοκρασία  θα σημειώσει σημαντική πτώση μέσα στο Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα. «Ενδεικτικά, θα αναφέρω, ότι για παράδειγμα, το Σάββατο, στην Αττική  ο υδράργυρος θα φθάσει τους οκτώ βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή θα υποχωρήσει κι άλλο», σημειώνει.

«Τα παραπάνω αναφέρονται με την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξει κάτι έως το Σάββατο γιατί πολλές φορές, καθώς περνούν οι ημέρες και πλησιάζει η κακοκαιρία, έρχεται εν τέλει, πιο εξασθενημένη.

Αυτή τη στιγμή, τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι αυτές θα είναι οι συνθήκες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια του προσεχούς Σαββατοκύριακου. Όσο πλησιάζουμε προς το Σαββατοκύριακο προφανώς, θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, καλύτερα, ποιες περιοχές, θα επηρεαστούν με περισσότερη ασφάλεια, και που θα επηρεαστούν με βροχές ή και χιόνια αλλά και τα ακριβή υψόμετρα χιονοπτώσεων στις αντίστοιχες περιοχές», καταλήγει μιλώντας στο protothema.gr.

Χάρτης του weather.us με τις περιοχές που αναμένεται να δεχθούν πυκνή χιονόπτωση και καταιγίδες, το πρωί του Σαββάτου, ώρα 11:00

Ο καιρός σήμερα

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και νότια νησιωτικά τμήματα, χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ορεινά, ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες, θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα νότια.

Πιο αναλυτικά:

Για σήμερα Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις αρχικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, σποραδικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και χιονοπτώσεις στα κεντρικά και νότια ορεινά. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε ημιορεινά τμήματα της Αν. Στερεάς. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -4 έως 3 βαθμούς), 0 έως 12 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 έως 12 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -3 έως 8 βαθμούς), 6 έως 12 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 6 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και βαθμιαία στο Νότιο Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Νεφώσεις αρχικά το πρωί αυξημένες με τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και βελτίωση από το απόγευμα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν τις απογευματινές ώρες.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024